Officieel speelt The Vendetta met punkrock geïnjecteerde speedrock. Toch eindigt de lijst van muziekstijlen van deze Italianen niet bij deze twee zuivere afbakeningen. Sinds hun ontstaan in 2004 – toen de groep nog The Bloodline heette - rommelen deze jongens ook met heavy metal powersolo's, onverstaanbare hardcore en alles verslindende dubbele basdrums. Geen misse combinatie, maar het heeft van hun laatste album, 'Ultraumatic', een 'ultrarommelige' plaat gemaakt.

The Vendetta lijkt niet goed te weten waar de mosterd te halen. De invloeden gaan –naar traditie– van The Ramones tot Misfits, maar evengoed Manowar en Venom dienen als rolmodel. Het is natuurlijk makkelijk om als groep een waslijst van invloeden op te sommen, om dan een plaat af te leveren die daar mijlenver afstaat. Maar dit gaat niet op voor The Vendetta. Sterker nog: op "Ultratraumatic" lijkt de hele telefoonboek aan invloeden radeloos gekopiëerd. Openingsnummer 'Fall and Rise' schiet uit de startblokken met pompende basdrum, vuile gitaren en ruige zang die wat doet denken aan de door whisky verbrande stembanden van Lemmy van Motörhead. De melodie en het ritme zouden dan weer evengoed van Metallica kunnen zijn, zij het dan twee keer zo snel. Ook 'Nine Lives' klettert rommelig in dezelfde richting. De drummer lijkt niet goed door te hebben dat er een nieuw nummer is begonnen en trommelt ongestoord dezelfde drumpartij als in het vorige nummer. De rommelige samenhang van het nummer wordt tevergeefs gecamoufleerd door een overvloed aan met het geheel vloekende powersolo's. Meer van dat vorige in nummers als 'Streetburner' en 'Venomous'. De laatste doet zijn naam trouwens alle (of weinig) eer aan door haast expliciet naar de afgeleide groep, Venom, te verwijzen. De strakke gitaarlijn, gelaagd met scherpe gitaarsolo's blikt terug op de oersound van deze metalpionieren. Het nummer klinkt enkel slordig en bevat geen greintje creativiteit.

'Ultraumatic' doet zijn naam alle eer aan door te zorgen voor een ultratraumatische ervaring. The Vendetta kopieert genadeloos en levert een plaat af van 'ultraweinige' originaliteit en 'ultrarommelige' nummers die zorgen voor 'ultrascherpe' hoofdpijn.

Meer over The Vendetta


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.