Oorspronkelijk was deze ep enkel verkrijgbaar tijdens de optredens van The Silver Mt. Zion. Daar is gelukkig verandering in gekomen want wat ze hier, vermomd als Thee Silver Mountain Reveries, laten horen is bij wijlen overweldigend. De energie straalt er niet op alle momenten even fel af, maar alleen al de openingstrack is voldoende om naar de andere kant van de kamer geblazen te worden.
Die mokerslag heet 'More Action! Less Tears!'. Nadat een vrouw heeft opgeroepen tot actie starten de monotone gitaarriffs. Met veel cimbalen en verschillende gierende vioolpartijen wordt de vernietigende kracht in werking gesteld. 'Microphones in the Trees' klinkt klagelijker. Weer is er een heel monotone basis, maar deze keer wordt er hoog gezang met veel effecten bovenop gezet. De lange synth-tonen die even later komen, zorgen voor een mysterieus randje, maar na een paar minuten begint de verveling toch op te steken. Vooral wanneer frontman Efrim alleen zingt, blijkt de monotone basis niet goed genoeg om een kleine zeven minuten vol te houden. Ook het drie minuten durende strijkerslawaai om af te sluiten, is niet echt geslaagd. Gelukkig blijkt titelnummer 'Pretty Little Lightning Paw' al snel even krachtig en nog hallucinanter dan 'More Action! Less Tears!'. Vooral de verscheurende violen in het begin en de het koor in het midden van het nummer zijn verpletterend. Om de afwisseling te respecteren is 'There's a River in the Valley Made of Melting Snow' weer heel wat minder boeiend en de mooie titel maakt dat allerminst goed.
Met twee sterke en twee zwakke nummers wordt normaal gezien een matige ep gefabriceerd. De twee sterke nummers zijn in dit geval echter zo overweldigend dat het geheel nog moeiteloos boven het gemiddelde uitsteekt. Een aanrader zonder meer.

Meer over Thee Silver Mountain Reveries


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.