Jared Leto, de adonis uit onder meer Fight Club en Requiem for a Dream, maakt behalve films ook muziek, net als zijn collegae Russel Crowe en Keanu Reeves. Hij is de charismatische frontman van Thirtysecondstomars, een groep die zich specialiseert in emotionele poppunk voor de grote massa. Door het overweldigende succes in de States brengt Virgin hun tweede plaat 'A Beautiful Lie' twee jaar na datum alsnog uit in Europa. De overenthousiaste bakvissen beginnen al te likkebaarden, maar doorgaans voorspellen dit soort precedenten weinig goeds.

Eyeliner? Check. Trieste blik? Check. Overdosis dramatiek? Check. Thirtysecondstomars surft duidelijk mee op de golven van de courante emotrend, maar er is meer nodig dan alleen maar attitude om het een hele plaat lang uit te zingen. Hoewel niemand hem van vals gekweel kan betichten, is het frappant hoeveel hartenpijn een welgestelde celebrity als Leto ten toon kan spreiden. Zijn schreeuwen om aandacht zijn krachtig en bijzonder zuiver, doch klinkt een van pathos doordrongen "This is the story of my life" toch ietwat hypocriet in de oren. Voorts zijn er welluidende zangpartijen, catchy melodieën en netjes gepolijste gitaren legio en zorgt de uitstekende productie er alvast voor dat alles goed in het gehoor ligt. Jammer genoeg volstaat dat niet en horen singles als 'The Kill' en 'From Yesterday' thuis in de categorie inhoudsloos entertainment. De strakke drumpartij en de eigenzinnige basriff van 'The Fantasy' bieden nog even soelaas, maar voor het overige lijken de tracks zo sterk op elkaar dat ze de aandacht van de luisteraar niet kunnen vasthouden.

In Noord-Amerika alleen al sleet Thirthysecondstomars ruim 1 miljoen exemplaren van 'A Beautiful Lie' en meer dan waarschijnlijk zal de groep dat in onze contreien moeiteloos overdoen. Drie aanstekelijk emotionele radiominuten ten spijt, komt de muzikale meerwaardezoeker van een kale reis terug. Been there, done that.

Meer over Thirtysecondstomars


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.