This Is Hell is een hardcoreband afkomstig uit het verre Strong Island, alwaar zij in 2004 het daglicht zagen. De band gaat er prat op om hardcore te brengen die duidelijk refereert naar de oude stempel, zoals acts als Agnostic Front of Madball meer dan eens laten horen. De vijf jongens kregen behoorlijk wat positieve kritieken voor hun debuut 'Sundowning' en uiteraard willen ze met het volgende album bewijzen dat deze niet ongegrond waren. Een missie die niet volledig slaagt, echter.

Soundgewijs is er met 'Misfortunes' bijzonder weinig mis: dit klinkt namelijk zoals een echte, rauwe hardcoreplaat dient te klinken. Het geheel klinkt niet te gepolijst, de gitaren lekker hevig en de zang zonder al te veel effecten. Eerlijk, met andere woorden. En inderdaad, zodra de eerste tonen van 'Reckless' de luidsprekers van de stereo-installatie teisteren, mag gezegd worden dat de totaalklank van dit album behoorlijk vet is. Maar of deze schijf werkelijk bestemd is om een klassieker te worden, zoals de biografie zegt, valt ten zeerste te betwijfelen. Niet in de eerste plaats omdat de composities, hoewel overduidelijk rasechte hardcore, toch net dat beetje extra missen om finaal in het brein te worden gehamerd. Elk nummer lijkt behoorlijk sterk op het voorgaande en ook al swingt het geheel als een fikse tiet, er ontbreekt net dat beetje extra aan. Los van het feit dat de nummers onderling vrij inwisselbaar zijn en dus ook niet meteen blijven hangen, is de licht hyperkinetische zang van Travis Reilly een teer punt. Het staat zeker vast dat hij een semi-deftige hardcoreschreeuw bezit, maar al dat gejengel werkt na verloop van tijd behoorlijk op de zenuwen en hij is helaas niet zo memorabel als een aantal van zijn collegae. Het is best wel jammer, want soms laat de band horen dat ze tot sterke dingen in staat zijn, zoals 'Infected', dat een behoorlijk catchy setje melodieën heeft.

Wie op zoek is naar een degelijke hardcoreplaat, die nog echt hardcore is in plaats van de alomtegenwoordige metalcore, zal zich hier geen buil aan vallen. Maar om te beweren dat dit the next big thing in hardcore is, valt serieus te betwijfelen.

Meer over This is Hell


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.