De tijd dat Epitaph een volbloed punklabel was ligt al een tijdje achter ons, maar behalve de diehard fans was niemand rouwig om de geëngageerde hiphop van Sage Francis of de bezielde indierock van Youth Group. Ook het Californische trio Tiger Army is geen punkband in de strikte zin van het woord. Hoewel frontman Nick 13 er vervaarlijk punk uitziet, speelt de groep een soort crossover tussen rock, psychobilly en postpunk. Bovendien behelst de ritmesectie een contrabassist, een eigenaardigheid die toch een zekere uniciteit doet vermoeden.

'Hotprowl' begint met een nogal klassieke afterbeat en een stel typische heys en oh-oohs, maar wat vooral opvalt is het karakteristieke stemgeluid van Nick 13. Op het eerste gehoor klinkt het vrij zeurderig en nasaal, doch stilaan kruipen 's mans vocalen toch onder het vel van de luisteraar. Ondanks zijn ietwat clichématige tekst ("I'll wait for you, until I leave this world / I'll carry your love into the afterworld") herbergt 'Afterworld' een meeslepende punksong over de platonische liefde. De tweestemmigheid in het refrein van 'Forever Fades Away' doet het uitstekend, terwijl ook 'Pain' zo aanstekelijk is als de jongste griepepidemie. Het Spaanse treurlied 'Hechizo de Amor' loopt dan hopeloos verloren, maar dat kan de pret niet bederven. Nog iets over de contrabassist? Hoewel de huppelende baslijnen het geheel een eigen touch geven, lijkt zijn inbreng echter minimaal.

Verwacht van Tiger Army geen technische hoogstandjes noch inventieve songstructuren, want de groep kiest voor eenvoud en houdt zich netjes aan alle ongeschreven popwetten. 'Music From Regions Beyond' is een allesbehalve essentiële, maar daarom nog niet minder aangename plaat voor iedereen die zich graag tegoed doet aan uptempo melodieën en hoekige ritmepartijen. Voor de meerwaardezoekers luidt het devies: handen af.

Meer over Tiger Army


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.