De Romeinen van To Kill brachten vorig jaar al een stevig potje spaghetti-hardcore met tweede langspeler 'Vultures', tevens debuutplaat bij hét Nederlandse hardcore/metallabel bij uitstek, GSR, dat toch keer op keer erin slaagt om kwaliteitsrazernij te signeren en uit te brengen. To Kill's versie van de Amerikaanse metallische hardcore (in het bijzonder de New Yorkse, zie Agnostic Front, Madball en Biohazard) mocht dan niet superorigineel zijn, toch wisten deze Italianen de belangrijkste elementen van de scène te bewijzen: overtuigingskracht, ziel, groove, snelle furore en brutaliteit. De gasten uit Rome staan er echter al weer met een nieuwe schijf getiteld 'When Blood Turns into Stone'.

Metallische hardcore is wat beloofd wordt voor dit album en dat is ook wat de luisteraar krijgt, niet meer, niet minder. Snaarsecties scheuren, polkadrums snijden en hierover raast de strot van JoshXMosh (de naam alleen al). Uitblinkers zijn er niet echt omdat de hele plaat echt wel blijft boeien als een stevige hardcoretrap onder de reet van de luisteraar, maar echte anthems zijn nu toch wel het krachtige 'Hollow', het furieuze 'Now Or Never' en de brutale afsluiter 'Ruins', waarna een postrock/sludge metal uitbreekt, die dan wel de vreemde eend in de bijt mag zijn, maar laat zien dat To Kill tot meer in staat is dan goeie hardcore te maken.

Leuk schijfje, dit 'When Blood Turns into Stone'. Hoewel het op geen enkele manier verrast noch vernieuwt, laat de bende Romeinen zien dat er ook in het laarsvormige land goede hardcore wordt gemaakt.

Meer over To Kill


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.