18. Zoveel minuten telt deze eerst boreling van het Canadese indie-viertal Tokyo Police Club. Voor je het goed en wel beseft is het plaatje al gedaan. In die korte tijd draaien ze er wel acht nummers door. Het resultaat is dus te raden: snelle, ongelooflijk energieke maar langs de andere kant ook weinig echt uitgewerkte of opgebouwde songs.

Het album kickt in 'Cheer it on' stevig af met een soort drumsolo waarboven een voice-over "Operator! Get me the president of the world! This is an emergency!" komt roepen. Daarna komt de gitaarriff, die niet echt zeer precies en in de maat klinkt. Veel maakt het ook niet uit voor de Tokyo Police Club. Als het maar knalt en amusant is. Vooral bij het refrein kan de luisteraar zich een meeschreeuwende en pogo-ende menigte voorstellen. 'Nature of the Experiment' heeft een zeer plezant bassriffje, maar de song op zich kan niet geheel overtuigen. 'Citizens of Tomorrow' begint ondanks het handgeklap relatief rustig en is ook de enige song die af en toe een kleine rustpauze tussen het gitaargedreun inlast. 'Shoulder & Arms' klinkt redelijk hoekig en slordig, maar is intrinsiek misschien wel de beste song van het album, in die zin dat het de meest gevarieerde track met muzikaal mooi uitgewerkte melodie├źn is. Erna volgen het beukende maar vrij monotone 'If it works', het opzwepende niemendalletje 'Cut Cut Paste' en het catchy 'Be Good', eens te meer gezellig overladen met handgeklap en achtergrondschreeuwtjes. De afsluiter 'La Ferrassie' begint traag met een sirene-achtig en veeleer irriterend geloei op de achtergrond en laat toch de beperktheid van de zanger horen. Vervolgens schiet de song wel weer uit haar sloffen, maar het lijkt toch of de inspiratie een beetje op is.

Echte uitschieters staan er dus niet op het album en een dikke hit zit er waarschijnlijk ook niet in. Een bijblijvende bijdrage aan de muziekgeschiedenis zal Tokyo Police Club dan ook niet leveren, maar wie maalt daarom? Het rockt, het suist en het gonst. Kortom, dit plaatje is een leuk tussendoortje.

Meer over Tokyo Police Club


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.