Dat iedereen zich de moeite bespaart om Tommy Hools te gaan zoeken in het bevolkingsregister van Frankrijk. Laurent Bidoli en Nicolas Druel zullen meer succes opleveren. Het duo wordt op deze 2de studio-cd bijgestaan door Markus Dravs (Björk, Brian Eno, Goldfrapp, Peter Gabriel). Wat een werkstuk oplevert vol eenvoudige songs, maar met kleurrijke en wisselend opgebouwde arrangementen die uit verschillende vaatjes tappen. Popversies van verschillende stijlen zijn het resultaat.
Op de eerste nummers van de cd komen enkele gastvocalisten de honneurs waarnemen. De singersongwriter Hawksley Workman levert het soms bevreemdende 'Airports' af, terwijl Richard Acher eerder gecast wordt in een vol, Brits aandoend geluid. Groots, met synthesizers, elektronische effecten, ronkende bas en opvullende gitaar volgespeeld in 'You Torture Me' of met disco-elementen in 'Givin' Up'. Onder de soulvolle stem van Chris Stills (zoon van Stephen Stills) wordt een heerlijk nerveus jaren '70 politieserie arrangement gedrapeerd, doorspekt met korte bewegingen van strijkers en fluit.
Wanneer de gastvocalisten naar huis zijn mag het Engels wat minder worden, de aankleding van de songs wordt er niet minder om. Nu eens Frans gezongen lounge, dan weer een vreemde combinatie van disco, een slide gitaar en spacy elektronica of poppy new-wave met etherische synthesizers: het moet allemaal kunnen. En zelfs dan nog springen 'No Time to Kill' en 'Something Has to Come' uit de band. Het eerste nummer is een mengeling van reggae en hiphop samplekunst : echo, relaxte beats en oosters aandoende fluit en harp samples. 'Something Has to Come' krijgt qua contrastwerking het opvallendste arrangement mee. Als de soundtrack bij een autorace donderen de doordraaiende synthesizer en ronkende bas geregeld binnen, maar worden afgewisseld met luxueuzere episodes. Trillend orgel, zware bas, rustige beats en de stem van Malou geven deze delen iets broeierigs dat niet al te ver af staat van Vaya Con Dios' Dani Klein. Een vreemde vergelijking? Niet voor een cd waarop al het voorgaande naadloos en overtuigend gerijmd wordt.

Meer over Tommy Hools


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.