Na lange tijd is er nog eens een metalformatie opgestaan uit de Amerikaanse midwest, te weten Too Pure To Die. Hoewel de heren uit dezelfde stad komen als Slipknot (Des Moines), zijn ze in geen enkel opzicht te vergelijken met de illustere gemaskerde negen. Dit combo speelt eerder een traditionelere vorm van hardcore met flink wat metalinvloeden. De term metalcore zou mogelijk passen, ware het niet dat die bewuste term tegenwoordig vaak wordt misbruikt voor emobands met metalriffs.

Eigenlijk is dit album een heruitgave van het debuut, maar het werd niet zomaar op de markt gegooid: de zang werd opnieuw opgenomen, er werd wat geremixed en het artwork is ook splinternieuw. Zanger Paul Zurlo zou deze keer een pak agressiever uit de hoek komen. Dat de man behoorlijk tekeergaat, is een open deur intrappen. Het ontbreken van een rasechte deathgrunt of een fikse oerschreeuw is geen gemis, want de man heeft duidelijk goed geluisterd naar Pantera en Machine Head om een fikse brul uit zijn strot te krijgen. Nochtans is het zo dat na een aantal nummers duidelijk wordt dat Zurlo's stem niet echt de muziek kan vooruithelpen en dat de man vocaal vrij beperkt is. Op zich geen probleem uiteraard, want de rest van de band doet zijn uiterste best om flink te keer te gaan, voornamelijk in midtempo getinte nummers voorzien van een pak breakdowns en logge mastodonriffs. Maar toch is er iets wat ontbreekt: voor een metaalgekleurde hardcoreplaat is 'Confidence and Consequence' niet echt slecht, maar steil achterover vallen zullen maar weinig mensen van deze release. De reden daarvoor is dat het songmateriaal in geen enkel opzicht pakkend genoeg is om te blijven boeien. Nu, de band zit in de studio voor een tweede schijf, dus het wordt even afwachten wat die tot resultaat gaat hebben.

Dit is een typevoorbeeld van een degelijk album dat echter nergens weet te verrassen en waarschijnlijk genadeloos zal wegzinken in de grote massa. Aardig, maar niet goed genoeg is dan ook het onverbiddelijke verdict.

Meer over Too Pure to Die


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.