Een bende jonge Finnen besluit op een goeie dag een band op te starten die hun grote voorbeeld Six Feet Under eert. Het debuut 'For Maggots to Devour' is een schaamteloze kopie van Six Feet Under, maar wél een heel genietbaar plaatje. Vervolgens geeft de vocalist er de brui aan. En wie vinden deze jongens om het plaatsje achter de microfoon in te nemen? Toch niet Six Feet Under-frontman Chris Barnes zeker? Nu de band hun favoriete zanger zelf achter de microfoon hebben staan, blijkt dat ze een meer eigenzinnige aanpak gehanteerd hebben. Het werpt alleszins zijn vruchten af, want 'Swarm!' is alweer heel genietbaar.

In wezen is 'Swarm!' alweer een lompe en bijzonder brute death metalschijf met bitter weinig franjes. Daar is uiteraard niets mis mee, zolang het goed uitgevoerd wordt. Die uitvoering zit zeer snor en de band gaat opnieuw met veel enthousiasme en een botte hakbijl aan de slag. De diepe en gore blaf van Barnes zit dit lillend lapje vlees als gegoten. Zijn voorganger brulde vooral heel diep, maar Barnes weet als geen ander de muziek een eigen karakter te geven. Het rechttoe rechtaan van het debuut is overigens ingeruild voor een subtielere aanpak. In plaats van de hele tijd met grof geweld van leer te trekken, laat Torture Killer geregeld melodieën de rauwheid van de songs onderlijnen, wat het geheel een beangstigende tint geeft. Gelukkig (voor de fanaten van alles wat bloederig is) primeren de haast prehistorische beukriffs, waardoor het fijn moorden is met dit in de walkman. Titels als 'Multiple Counts of Murder', 'Cannibal Gluttony' of 'Heading Towards the Butchery' laten alvast weinig twijfel bestaan waar het allemaal om te doen is. Zijn die horrorteksten kinderachtig? Vast wel, maar met dit soort muziek valt het behoorlijk moeilijk over bloemetjes en bijtjes te zingen, tenzij het gestoorde bijen zijn die in zwermen mensen aanvallen terwijl vleesetende planten de huisdieren van de buurt molesteren.

Torture Killer pretendeert nergens het warm water te hebben uitgevonden maar doet gewoon waar ze het best in zijn: zware, raggende death metal maken. Dit is dan ook typisch het soort plaat dat gespeeld moet worden tegen het maximaal toegelaten volume van de cd-speler.

Meer over Torture Killer


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.