Crustcore blijft zo'n beetje het kleinste broertje binnen de metalfamilie. Er zijn niet bijzonder veel bands die dit genre beoefenen en dankzij het nogal ranzig klinkende totaalgeluid lijkt het voor de groepen die er zich toch aan wagen verdacht moeilijk om nieuwe fans te winnen. Dat gezegd zijnde geeft Totalt Jävla Mörker een mooie doorsnede van hoe crustcore op zijn best kan klinken. Dit schijfje heeft compleet geen poeha of kapsones maar schuurt en wringt zich ongenadig door de gehoorgang met de attitude van een kwaaie fret. Dat het kleinood slechts een half uurtje duurt neemt een mens er dan maar bij.

'Samma Jävla Skit' opent de dans als een goed voorbeeld van hoe de veertien andere tracks er zullen uitzien: de drums klinken vaak nogal blikkerig maar er wordt op gemept dat het een lieve lust is. De gitaren beschikken over een totaalgeluid dat een mens best kan beschrijven met de Engelse term abrasive (schurend, afslijtend) en de kers op de taart is het dolgedraaide gehuil van zanger Anders. Makkelijke kost is dit in ieder geval niet. Totalt Jävla Mörker behoort echter toch tot een soort crustbands die het de luisteraar niet te moeilijk maakt, want de songstructuren zijn behoorlijk goed te volgen. Op die manier kan de groep zich volledig concentreren op het produceren van een bak teringherrie die er voor zorgt dat een mens alle ledematen los kan gooien en het hoofd tot bloedens toe tegen de muur slaat. 'Kall Värld' of 'Människan Som Försöksdjur' zijn nog extra zompige brokken lillend vlees. Toegegeven, er zit niet bijster veel variatie in de songs, maar de verve en inzet waarmee ze gespeeld worden maken dat ruimschoots goed. Trouwens, alsof de bijzonder luidruchtige muzikale omlijsting nog niet voldoende was als afschrikmiddel, blijkt nog dat alle teksten in het Zweeds geschreeuwd worden. Gelukkig maakt dat in wezen weinig uit: het zou in eender welke taal vrij onverstaanbaar zijn.

'Totalt Jävla Mörker' is een fikse mokerslag van een schijf die de oerdrift tot gewelddaden in een mens kan aanwakkeren. Door het ruwere totaalgeluid wordt er een barrière opgeworpen waardoor mogelijk verschillende mensen zich gaan verwijderen van dit staatsgevaarlijk stukje metaal, maar doorzetters hebben er alweer een loeier van een plaat bij.

Meer over Totalt Jävla Mörker


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.