Toegegeven, de titel van deze schijf klinkt vrij belegen. Nochtans zijn de namen die achter dit plaatje zitten niet van de minsten: Pat Travers is een wereldvermaard bluesgitarist en Carmine Appice een drummer die onder meer bij Pink Floyd, Ozzy Osbourne en Ted Nugent de vellen beroerde. 'It Takes a Lot of Balls' trekt resoluut de kaart van de zware bluesrock. Maar is deze band meer dan de som van de delen?
Het antwoord op die vraag is een beetje moeilijk, in die zin dat het op zich geen slechte plaat is, maar er is ook nergens echt sprake van vuurwerk. Pat Travers is een verdienstelijk zanger die weet wat hij aankan en niet de fout maakt van boven zijn capaciteiten te gaan zingen. Zijn gitaarspel is zoals altijd zeer solide te noemen. Ook het drumwerk van Carmine Appice vlot netjes en het is vanaf de start duidelijk dat beide heren zich flink geamuseerd hebben bij het maken van deze schijf. Het is alleen heel jammer dat goede songs blijken te ontbreken. Opener 'Better From a Distance' schiet verdraaid traag uit de startblokken en sleept zich voort aan een gezapig tempo. Dat gezapige, rustige wordt haast nergens doorbroken en dat maakt dat 'It Takes a Lot of Balls' na een drietal nummers vooral saai wordt. Het is overduidelijk bluesrock, maar daar is dan ook alles mee gezegd.
Het is vreemd dat twee heren met een dergelijke reputatie er schijnbaar niet in slagen om een heel pakkend eindresultaat af te leveren. Ligt het aan de zogeheten metaalmoeheid? Of hebben Travers & Appice te weinig tijd genomen om hun songs wat meer uit te werken? Het antwoord daarop kunnen alleen de heren zelf geven. Rest alleen de muziek, die in dit geval nergens het niveau haalt dat een weldenkend mens zou kunnen verwachten van deze grote kanonnen.

Meer over Travers & Appice


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.