Lang leve het feit dat vrouwen vandaag de dag meer dan ooit hun spreekwoordelijke mannetje staan in de metalwereld! En in Triosphere zit alweer zo'n geweldig exemplaar dat de naam Ida Haukland draagt. Geen zweverige, esoterisch/hysterisch wapperende baljurkenmeid, maar een fijne dame die ondanks haar lichte bouw en geringe lengte een strot heeft waar de meeste mannen enkel van kunnen dromen. Stevig spul? Absoluut! En het smaakt ook naar meer naarmate het album vordert.

Hoewel Triosphere slechts een trio is (uiteraard met zo'n naam), klinken ze als de spreekwoordelijke klok die is uitgerust met een gigantische generator. componist/gitarist Marcus Silver weet perfect hoe hij sterke riffs uit de pen moet schudden. Ook al is hij nauwelijks origineel in zijn schrijfsels, het knalt allemaal toch weer uitermate lekker en daar draait het vaak om. Een speciale vermelding ook voor drumbeest Orjan Jorgensen, die niet alleen de pas er stevig in houdt, maar waarschijnlijk beschikt over een stel veren in plaats van benen, te oordelen naar de tempi die hij soms gebruikt. Het grootste probleem van Triosphere gaat zijn dat ze stijlgewijs nergens echt bij passen: geen keyboards of zweverig gedoe, maar aan de andere kant ook geen ultrabrute, naar death metal neigende songs. Nochtans verschuiven sommige songs van dit album naar dat laatste, al steekt Silver er steeds net zo veel melodie in dat het toch in wezen krachtige maar melodieuze metal blijft. De wat ruigere stem van Haukland past wonderwel in het plaatje en zij zingt met bijzonder veel overtuiging. Eerlijk is eerlijk: de plaat opent niet bijster geweldig, maar eens drie nummers ver wordt een mens onweerstaanbaar meegezogen in een meer dan degelijke metalplaat met ballen. Was Triosphere technischer aangelegd, dan zou een vergelijking met Nevermore iet of wat hout snijden, maar dat is voorlopig althans te hoog gegrepen.

Hoewel de band op dit moment niet meteen origineel kan genoemd worden, valt toch te horen dat er flink wat energie en overtuiging achter de muziek zit. Dat er hopelijk nog mooie dingen in het verschiet liggen voor dit drietal valt dus enkel te hopen, maar 'Onwards' is een meer dan aardig visitekaartje.

Meer over Triosphere


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.