In het Waalse uitgaansmilieu is de naam 'Lektroklash' al langer dan vandaag een begrip. Deze enthousiaste Luikse partycrew en hun gelijknamige clubavonden staan aan de andere kant van de taalgrens al jaren garant voor veelzijdig elektroplezier en bovendien brengt de organisatie sinds enige tijd zelfs vinylplaten en cd's op de markt. Na de ongemixte verzamelaar 'Lektroklash Vol.01' van vorig jaar mag ditmaal resident Dj Dan meer dan een dozijn energetische feestplaten aan elkaar rijgen.

Zoals de naam laat uitschijnen staat op 'Lektroklash Vol.02' hoofdzakelijk elektro, al mag die definitie hier niet al te strikt gehanteerd worden. Naast pure elektro komen ook heel wat mengvormen van het genre met house en techno aan bod. Dj Dan, ook bekend van hippe feesten als Body To Body (Culture Club) en Plug (Fuse), heeft zich bij het opmaken van zijn tracklist duidelijk gericht op de dansvloer, want subtiele of experimentele dingen zijn er nauwelijks in terug te vinden. Perspects (aka Ian Brown) opent de festiviteiten aanvankelijk nog redelijk rustig met het hoekig analoge, doch bij momenten verrassend emotionele synthpopanthem '13', maar nog geen 5 minuten later dreunt de eerste volbloed 4/4-beat door de speakers. Na David Dummy & Sierra Sam ('Transfer Interruption') en Hoel James ('Hari Seldon') kiezen ook de jongens van Studio 69 op hun 'Electric City' voor minimale kick- en snaredrumpatronen als ondersteuning van de ondertussen welbekende, breed uitgesmeerde (met een fazer-effect bewerkte) vroeg-digitale 80's synthgeluiden. Na Sharam Jey's licht naar computerfunk geurende bijdrage is het tijd voor een hoekig rondje vocaal retro-stampen met Kiko & Stephane D ft. Naommon ('Jack The Box'), Alek Stark ('The Circle') en elektrotycoon The Hacker ('Flesh + Bone'). Als daarna 'Fastlane' van Dole & Kom aan de beurt is, bereikt Dj Dan's set stilaan het kookpunt. Eenvoudige trancemelodietjes over een hoekige beat en, jawel, metaalachtige synthesizerbassen en vocoderstemmen: het is al lang niet meer origineel te noemen maar werkt feilloos op de hedendaagse dansvloer. Vraag dat maar aan Da Intruders ('From Da Soul'), David Carretta ('Lovely Toy') en populair 'enfant terrible' Vitalic, dewelke met zijn 'My Friend Dario' zowat alle populaire cliché's van het genre opvoert. Alleen de felgesmaakte industrial-achtige, overstuurde brulstemmen zijn op dat moment de revue nog niet gepasseerd, iets wat Oblique met zijn 'Suffocating Mind' tot slot ruimschoots goedmaakt.

'Lektroklash Vol.02' is geen plaat om gezellig bij te tafelen, dat staat vast. De verzamelaar lijkt zich eerder te richten op een niet al te kieskeurig publiek met een voorliefde voor stevige clubtracks. Wie op zoek is naar originaliteit of diepgang is hier dus aan het verkeerde adres. Zij die echter geen graten zien in een dik uur recht voor de raap elektrobeuken weten wat des te beter wat kopen...

Meer over V.A.


Verder bij Kwadratuur

Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.