'4 Faces in a Box' is een ambitieus project dat 4 verschillende facetten van de projecten van muziekplaats Tribe belicht. Het eerste deel bestaat uit songs van Troissoeur. Op de tweede plaats zijn er remixes terug te vinden van Daniel B van Front 242, de volgende plaat bevat opnames van The Bovine Solution, een samenwerking tussen onder andere Sandy Dillon en Ray Majors. Als laatste is er een schijfje gevuld met nieuwe nummers van The Tribe Band.

Het eerste luik van de vier gezichten is voorbehouden aan Troissoeur, een Belgisch initiatief dat wel eens wordt vergeleken met Sigur Ros, waarschijnlijk vooral door hun abstracte benadering van muziek. Waar Sigur Ros vooral een positieve boodschap uitstraalt van hoop en overweldigende natuurpracht, schrijft Troissoeur de soundtrack voor de hopelozen. Als de term doomfolk nog niet bestaat, dan moet hij hier geïntroduceerd worden. Het leuke aan de groep is wel dat ze een echte Europese folkband zijn.Aan de verzameling remixen van Daniel B moeten niet te veel woorden vuil gemaakt worden, die kabbelt leuk weg, maar is vooral overbodig. Het leukste deel komt er dan aan en dat is The Bovine Solution, met Sandy Dillon (Tom Waits in een vrouwenlichaam) die een hoofdrol voor haar rasperige stem opeist. De nummers zijn niet spectaculair, maar de sfeer zit goed en Sandy Dillon maakt al niet zo veel platen, dus zeker te moeite om te beluisteren. In het laatste deel van het vierluik horen we The Tribe Band, een project dat ook weer erg verbonden is met Troissoeur. Hier is de vergelijking met Sigur Ros misschien wel beter op zijn plaats.

De vier gezichten van Tribe zijn er drie te veel, uit deze vier schijfjes had men één hele goede verzamelaar kunnen maken. Interessant materiaal, maar de mannen van Tribe waren beter wat strenger voor zichzelf geweest.

Meer over V/A


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.