Het regent dvd's tegenwoordig, wat niet moeilijk te begrijpen valt wanneer de platenverkoop slabakt. Platenfirma's moeten immers toch ergens hun inkomsten vandaan halen en aangezien de meeste dvd's tegenwoordig van goede kwaliteit zijn valt dat enkel toe te juichen. Nu heeft het Relapse-label niet alleen een fijne neus voor talent maar zijn de producten uit die stal steevast van een hoog niveau.
Het Contamination Festival is een tweedaagse trip door de meer obscure bands uit de Relapse-stal. De firma heeft naast een hoop klassebakken in het death/grindgenre ook een flink pak andere, vooral eigenzinnige bands. Die laatsten mogen met veel plezier hun ding doen tijdens dit festival en deze keer zaten er gelukkig videocamera's bovenop. Maar liefst veertien bands zijn op deze dvd vertegenwoordigd met elk een maximum van vier nummers. Muzikaal gaat het van zware doom en stonerrock tot geflipte metal en technische hardcore. De kwalitatief minste bands van deze dvd zijn Bongzilla en High On Fire. De eerste speelt loodzware stoner/doom, maar het materiaal is door de band genomen redelijk saai. High On Fire zit wel goed in het octaangehalte maar weet minder te overtuigen met de songs. Veruit de beste bands zijn Mastodon, Today Is The Day en het machtige Neurosis. Mastodon bewees al eerder met het debuut 'Remission' (recensie elders te vinden bij de Punk/Metalafdeling) niet voor één gat te vangen te zijn en weet met haar chaotische edoch bijzonder strak gespeelde innoverende metal een bijzonder beloftevolle band te zijn. Live is Mastodon een pletwals, de spreekwoordelijke brok energie. Alleen jammer dat het Amerikaanse publiek zo statisch is. Deze band verdient een betere publieksrespons. Oudgedienden Neurosis hoeven niets meer te bewijzen maar gaan nog steeds voluit verder met hun vernieuwing in de metal en hebben een mooie lichtshow die het muzikale gedeelte perfect ondersteund. Today Is The Day zit in dezelfde lijn van Mastodon (niet moeilijk te geloven aangezien Mastodon bestaat uit een aantal ex-leden van Today Is The Day) en de charismatische frontman is een brulboei met klasse.
De extra's van deze dvd zijn wat aan de magere kant, maar daar staat tegenover dat de beeldkwaliteit zeer goed is, de keuze van de bands uitstekend en dat dit voor een eerste kennismaking met de minder bekende kant van de Relapse-stal kan tellen. Alleen al de performance van Mastodon maakt dit de aanschaf waard. Innovatief en spannend zijn sleutelwoorden bij Relapse en dat maakt deze dvd bijzonder duidelijk.

Meer over V/A


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.