Culture Club dj's en bezoekers bewandelen steevast de dunne grens tussen 'what's hot' en 'whats not', waarbij het ene vaak in het andere verandert. Ook op deze vijfde verzamelplaat zijn enkele 'foute' songs terug te vinden en pronken ondermeer Kool & The Gang en The Confetti's op de playlist. Gastheren van dienst zijn deze keer het hippe Gentse duo Hermanos Inglesos. Dat de heren het woord 'eclecticisme' weten te spellen [o ironie grin] , is inmiddels geen geheim meer. 'Culture Club Volume Five' is, net als zijn voorgangers, een bonte mengelmoes voor jong en oud, danslustigen en luisteraars.

Naar goede traditie wordt de cd smakelijk en luchtig geopend. Dj Shadow zorgt voor een stukje aankondiging, waarna The Human League al meteen het heft in handen neemt. Pop, disco en elektro stappen met elkaar in het huwelijksbootje. Hippe producers als Steve Angello delen de gastenlijst met minder bekenden als Compuphonic, wiens droge computertrack 'Placid Corporation' van een smakelijk orgeltunetje voorzien is en zowel oor als gemoed streelt. Deze dik 60-minuten durende mix blijft echter niet altijd even luchtig. Na een klein kwartiertje droogt het geluid wat uit en nemen acid-, techno- en elektroritmen de overhand. De dansvloer lijkt de eindbestemming, niet de huiskamer. Dat is een beetje spijtig. Ondanks fijne bijdragen van elektronische wonderdokters als Herbert, Oliver Huntermann of Sébastien Léger wordt de verhaallijn wat moeilijk. Nick Vanshe & Dangerous Man hebben 'Around the World' van Daft Punk in een hip kleedje gestoken en zelfs Franz Ferdinand lijkt in een 'Ruined by Justice'-versie melodie voor ritme te hebben ingeruild. Gelukkig komen enkele gelukzalige momenten toch af en toe weer voor een smakelijke glimlach zorgen. 'Bakerman' van Laidback is een evergreen die een warm soulsfeertje uitademt en ook Wang Chungs 'Dance Hall Days' is een meer dan gezonde klassieker. Ondanks een wat geforceerde aaneenschakeling, is ook de combinatie van topper 'Flesh' van A Split Second met 'British Mode' van landgenoten Goose goed voor een erg appetijtelijk nagerecht dat het zware tussengerecht wat doet vergeten.

Van de gekte die Hermanos Inglesos zowel qua outfit als platenkeuze op podium durft uit te stralen, is in deze mix niet altijd even veel terug te vinden. Dat is, naar goede Culture Club-traditie, een beetje spijtig. De scheiding tussen het bijeen kleven van wat leuke plaatjes en de ware dj-kunst is hierbij flinterdun geworden, wat het nut of opzet van verzamelaars als deze zelfs een beetje twijfelachtig maakt.

Meer over V/A


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.