Cut Copy is eigenlijk een driekoppige live band rond zanger Dan Whitford. Cut Copy is ook ongelooflijk hip en trendy. Het trio bereidt elektropop met een punkattitude. Het resultaat is een sound die klaar is om in hippe bars en clubs geserveerd te worden. Vorige jaar mochten ze het in voorprogramma spelen van Mylo en producete Philippe Zdar (Cassius, Digitalism) hun debuutplaat, 'Bright Like Neon Love'. En als je zo hip bent, dan zoeken andere hippe vogels je op. Daarom vroeg de Londense club Fabric aan Cut Copy om de 29ste FabricLive in elkaar te draaien. "Zo gezegd, zo gedaan", moeten ze bij Cut Copy gedacht hebben, want dit mixalbum is met zo een souplesse gemixt dat het feestplezier uit de boxen spuit.

Cut Copy kiest voor dit feestmaal diverse ingrediënten: zowel klassiekers als jonge hipsters mogen zij aan zij op de tracklist prijken. De klassiekers die Cut Copy selecteerde, verraden wel een grote voorliefde voor de elektropop uit de jaren 80: Grauzone ('Eisbär), Roxy Music ('Angel Eyes') of New Young Pony Club ('Get Dancey'). De wat vuilere popsound is ook in de recentere songs te vinden die Cut Copy in de mix gooit. Vaak zijn het songs waar punkgitaren en zware beats hand in hand gaan en zo een vuil geluid creëren dat niet zou misstaan op 80's-revival-feestjes als Body2Body.
Op FabricLive 29 staat dan ook iedereen die iets of wat naam heeft in de elektropopwereld. Munk, Justice, Soulwax, Who Made Who (tot twee keer toe), MSTRKRFT, The Presets en Goldfrapp mogen de plaatsen tussen de klassiekers opvullen. Superstar-dj's Tiga, Superdiscount en Erol Alkan mogen remixen van de nummers leveren om het allemaal nog hipper dan hip te maken. Cut Copy mixt er zonder schaamrood ook drie platen van zichzelf in. De meest verrassende platenkeuze is dan ook Daft Punk's 'Face To Face'. De track past perfect in de set, maar het is geen voor de hand liggende keuze.
Cut Copy is vooral het meest verfrissend in zijn mixen. De tracks zitten strak in elkaar gegoten zonder routineus te klinken. De tracks volgen elkaar snel op en dat werkt opzwepend. Vooral de mix van 'Out the Door' van WhoMadeWho met Daft Punk zit leuk in elkaar. Toch overdrijft Cut Copy niet. Elke track krijgt zijn tijd om rustig op te bouwen. Iets wat bij dat andere groepje hipsters en nationale dj-trots, 2manydj's, wel eens wordt vergeten.

Verwacht op deze FabricLive29 dus geen onbekende pareltjes of grote openbaringen, want daarvoor is de sound iets te eenzijdig. Maar in ruil bouwt Cut Copy een fantastisch feestje waar iedereen wel zijn danspasje op zal kunnen zetten, jong en oud. Niet meteen de meest interessante FabricLive dus, maar wel een leuke.

Meer over V/A


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.