Elk jaar is het van dattum: dan laat de organisatie deathmetal.be zijn bloemlezing van Belgische doodseskaders op de argeloze wereld los. Daarbij wordt voornamelijk gegaan voor voorlopig nog onbekend talent, aangevuld met bands die iets meer naam hebben om eventuele twijfelaars nog over de streep te trekken. Het is echter wel de eerste keer dat dit schijfje zo'n kwaliteit herbergt, waar er vroeger geregeld missers van formaat tussen de nummers kropen.

Dat het hier gaat om beenharde, no holds barred metal mag wel duidelijk zijn. Als openers zijn alvast uitmuntende toppers als Aborted, In-Quest, Prejudice en Suhrim aanwezig. Vooral het nummer van Prejudice verrast: daar waar deze heren zodanig technisch te werk gaan dat hun songs helaas soms wat onoverzichtelijk worden, blijkt dat ze voor 'Exanimate' het iets eenvoudiger (nu ja...) hebben gehouden en dat resulteert in een razende song die kont schopt van de eerste tot de laatste noot. Welkin en Unleash The Fury zijn iets kleiner, maar zeker niet minder. Unleash The Fury koppelt een grote scheut metalcore aan zijn deathmetal, waardoor deze band mogelijks een buitenbeentje op deze schijf is, maar de intensiteit van 'Strike Me Down' maakt dat meer dan goed. De overige bands zijn nobele onbekenden, al is dat flink relatief. Guttural presteert het om met 'Anal Violation' een nummer af te leveren, geheel in stijl: gromzang die werkelijk niet te verstaan is en de meest ziekelijke gitaarsound van Belgiƫ. Apocryph is dan weer wat technischer, maar minstens even geschift. Avoid zoekt het dan weer in de meer melodieuze regionen, genre Gothenburg death metal uit Zweden, maar mag de variatie nog wat opdrijven. Er wordt wel afgesloten in stijl: Predatoria mag met het superbrute 'Buried Alive' de prelude vormen voor Fungus Inc., met het doortastende 'XXX'.

Er zit verdraaid veel variatie in dit plaatje, wat bewijst dat het met de Belgische death metalscene bijzonder aardig verloopt. De nummers zijn met zorg gekozen, voldoende gevarieerd en vooral bruut, precies wat de dokter aanbeveelt.

Meer over V/A


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.