Het moet niet altijd extremiteit zijn wat de klok slaat in metalland, het kan ook zachter of iets traditioneler. Een label dat die filosofie goed begrepen heeft is het Duitse LMP. Voor al diegenen die het liever wat 'ouderwetser' (in positieve zin) hebben is dit het beste adres waar zij terecht kunnen.
Nu is LMP niet voor één gat te vangen en weten zij dat er binnen de stroming die minzaam 'traditionele metal' genoemd wordt er nog flink wat variatie zit. Er is de bombast van een Rhapsody, het progressieve van een Lana Lane, het rechttoe rechtaan scheuren van een Gun Barrel en nog van alles daartussen. Het hoeft dan ook geen betoog dat op deze 2 schijfjes vooral de grote kanonnen van LMP vertegenwoordigd zijn. Er wordt nauwelijks (om niet te zeggen: niet) geschermd met exclusieve tracks, wat misschien enigszins te betreuren valt, maar alles tezamen staan er op deze dubbelaar maar liefst achtentwintig nummers. Dat is ook lang niet mis en kan een mens zoet houden voor een dikke twee uur. De beste tracks zijn afkomstig van bands die reeds wat naam hebben gemaakt voor zichzelf. Zo staat Rhapsody met haar doorbraaknummer 'The Emerald Sword' netjes te blinken op 'Louder Than The Dragon'. Ondertussen heeft deze Italiaanse band met haar zelfbenoemde Hollywood-metal de weg gevonden naar het grote publiek en volkomen terecht. Ook ruige rockers Gun Barrel zijn zeer te smaken met hun wilde mix van AC/DC en Motörhead. Inner Wish, een aardige ontdekking uit Griekenland is met hun licht progressieve metal nog zo'n sterkhouder. Links en rechts staan er uiteraard ook wat mindere acts op deze verzamelaar. Zo is het Finse Burning Point een saaie brok metal die nergens bij het nekvel grijpt. Midnight Sun is een band die Judas Priest wil eren maar eerder klinkt als een slechte pastiche daarvan.
Voor elk wat wils op deze schijf en het leukste is dat LMP deze op de markt gooit aan de prijs van een midprice ceedeetje. Met andere woorden: al wie de meer traditionele metal een warm hart toedraagt kan zich in feite geen buil vallen door dit aan te schaffen. Als opstapje naar de wereld van LMP is dit ook zeer geslaagd.

Meer over V/A


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.