Het concept van 'Sakura Aural Bliss' is eenvoudig. Verzamel enkele van de knapste Japanse loungegoden en probeer het Westen warm te laten lopen voor deze prachtig afgemixte verzamelaar. Het mag gezegd worden dat de vijftien artiesten die deze plaat rijk is, niet moeten onderdoen voor hun Westerse collega's, integendeel. Nagenoeg elk nummer is een toonbeeld van vakmanschap. Tel daar nog de kunde van dé autoriteit op het vlak van Oosterse elektronica, Nik Weston, bij en het feest kan niet meer stuk. Weston laat de plaat rustig evolueren van kalme ambient ('Electric sheep', het wiegenliedje van Amniotic) naar nummers die men "deep house" noemt (Calm met het lied met de prachttitel 'Sketch on Banana Paper').
Naast dit nummer leverde Calm er nog twee voor deze plaat, zo ook het pareltje 'Dubbing for the Nature #2 Waltz for the Virgin Forest' (jaja de mannen van Calm weten hun titels wel te kiezen). Een funky beat, een vloeiende diepe baslijn en subtiele synths vormen de basis van het nummer. Ondertussen dialogeert de saxofoon met de voortdurend solerende etherische vrouwenstem om dan weer wat naar de achtergrond te verdwijnen. Chari Chari brengt met 'Across the Universe' de meer jazzy aanpak van de loungeformule naar voren. Percussie ondersteunt een simpele 4/4 beat en speelt een bescheiden solootje. Dit alles als fundament voor het thema gespeeld door akoestische piano dat het thema afwisselt met wilde rechterhandescapades die in de school van Bill Evans ontsproten moeten zijn. Alle composities op 'Sakura Aural Bliss' zijn downtempo-nummers dat ingekleed werd met fragmentjes uit andere genres zoals jazz, dub, afrobeat en hier en daar een funky gitaarlijntje. Nik Weston presenteert dit alles als een coherent geheel en laat de nummers ongemerkt in elkaar overvloeien door nu eens het melodietje dan weer de beat van het ene nummer voorzichtig in het andere te mengen. Er moet in ieder geval verdomd goed opgelet worden om de precieze grens tussen twee nummers aan te duiden, wat maakt deze compilatie het best in een keer wordt geconsumeerd.
'Sakura Aural Bliss' is een plaat om te chillen, eentje die het best tot zijn recht komt in de een of andere trendy yuppiebar.

Meer over V/A


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.