Eind 2001 werd in de schoot van het indie-hiphoplabel Stones Throw het sublabel Now-Again Records opgericht. De missie van dit kleine broertje: het uitbrengen en promoten van kwaliteitsvolle heruitgaven van onbekende en/of vergeten funkpareltjes van groepen als Connie Price & The Keystones, Soul Seven, Amnesty, Diplomatics, Stark Reality en LA. Carnival. Na verscheidene cd's, 7"-singles en 12" vinylplaten, verscheen onlangs de eerste editie van 'Now-Again Re:Sounds', een verzameling van re-edits en hiphopremixen van de oude obscure funk die het label de voorbije jaren in zijn cataloog opnam.

Op de cd-versie van 'Now-Again Re:Sounds Vol.1' staan 17 tracks, waarvan een aanzienlijk deel 'instrumentale' funkedits van de hand van ronkende namen als Todd Terry, Kenny Dope en Cut Chemist, alsook iets onbekendere, maar daarom niet minder creatieve producers als J-Rocc, Koushik en Sound In Light. De kwaliteit van deze bij momenten heftig om zich heen meppende mash-ups en muzikale knip-en-plakwerkjes is dan wel behoorlijk, de nummers waar het op deze plaat écht om draait, zijn de volwaardige remixen met vocalen van mc's als M.E.D., Edan, Guilty Simpson en Percee P.

Vooral die laatste, aan de zijde van Koushik ('Cold beats') en Egon ('Reverse pt.2.5'), maakt indruk door in ware oldskoolstijl (lees: opzwepend en toch verstaanbaar) over de heftig rollende drumbeats te rappen. Kletterende drum- en basintermezzo's, funky gitaarhooks en felle blazers maken de blockparty compleet. Aloe Blacc's 'Blind World', Cut Chemist & M.E.D.'s 'Blind Man' en Edan's 'Saggitarius Rapp' hebben een eerder verhalende, soms bijna laidback flow, maar blijven - mede door de rauwheid van de samples en teksten - pure hiphop van de oude stijl. 'Before I Die' van Guilty Simpson is dan weer kort, krachtig en dreigend, voorzien van een strakke, slepende beat met messcherpe scratches en een intelligente, maatschappijkritische tekst.

'Now-Again Re:Sounds Vol.1' is een uitmuntende verzamelaar die geen moment verveelt. De veelal korte, gebalde tracks, die schipperen tussen pure, instrumentale soulfunk en robuuste, hoekige hiphop, tonen immers dat er nog hoop is voor dat laatste genre zolang het zijn roots niet uit het oog verliest. Voor de 'headz' die toch twijfelen over de aanschaf van deze compilatie zijn er bovendien gratis 'voorsmaakjes' te dowloaden op de Now Again-site. Heavy!

Meer over V/A


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.