'Now 4' is de vierde en laatste uitgave in de gelijknamige compilatiereeks op het Duitse Underscan Records. Het label uit Berlijn gaat er al enige jaren prat op dat het aandacht heeft voor een brede waaier aan hedendaagse elektronische stijlen en tracht dit ook nu weer te tonen met deze 12" vinyl-ep.

Zo steekt de Nederlander Maarten Meusen, oftwel Slemper, van wal met 'Dusdatikaf', een minimale elektrotrack met een knisperdroge, stampende beat, wondermooie ijle melodietjes en een gesamplede stem die op een typisch hoekige manier de songtitel herhaalt. In 'Kaudyoe' schept de Japanner Lambent (aka Akira Inagawa) een eerder filmisch sfeertje met abstracte hiphopbeats, jazzy samples en een voortdurend veranderend tempo. Het korrelige en desolate 'Verwirrung' van de Fransman 3Tronik, in het echte leven Fabien Florin geheten, houdt het midden tussen metalige glitch en inspirerende ambient, daar waar Fibla's 'International' zich eerder in de IDM-hoek bevindt. De Spanjaard opent met een Portishead-achtige oerbaslijn en zacht pruttelende beats, om vervolgens met enkele laagjes jaren tachtig-synth een tegelijk kille en toch emotionele droomsfeer op te roepen.

Underscan richtte zich met de 'Now'-reeks tot nu toe expliciet op vinyl-verzamelaars en elektronica-dj's, maar zal dit najaar de vier ep's samen op cd uitbrengen, waardoor het label ongetwijfeld een heel nieuw publiek zal aansnijden. Met zijn internationale en eclectische (maar niet altijd bijster originele) aanbod aan artiesten en stijlen kan het Duitse label wel eens brokken gaan maken in het alternatieve dance-wereldje, al blijft de concurrentie in dat segment ook vandaag de dag moordend door het overaanbod aan (net)labels die hun muziek via mp3's goedkoop of zelfs gratis aanbieden. 'Now 4' blijft niettemin een knappe release met voor elk wat wils.

Meer over V/A


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.