Het Franse Wagramlabel staat al enkele jaren garant voor pretentieloze, maar kwaliteitsvolle verzamelcd's. 'Paris Lounge 4', de meest recente uitgave in de uiterst succesvolle City Lounge reeks, herbergt ook dit maal muzikaal meer dan de titel doet vermoeden. Hoewel de eerste 6 songs, samengebracht onder de noemer 'Paris by day', daadwerkelijk van het laid-back type zijn, gaat het er in het tweede deel 'Paris by night', al een stuk heftiger aan toe.
De plaat opent voorzichtig met een zeemzoete, croonende song van Dysh & Oscar, waarna de mensen van Cocosuma behoedzaam het roer overnemen met een liefelijke, elektronische popsong. De spaarzaam gearrangeerde strijkers en engelachtige vrouwenvocalen zalven in geen tijd zelfs de meest overspannen geest. Enkele minuten later zet Metropolitan Jazz Affair de enige echt jazzy track neer door een droge gebroken, 2-stepachtige beat te voorzien van een resem speelse jazzgeluidjes en kraakheldere vocalen. General Electrics' 'Take You Out Tonight' is dan weer een geslaagde fusie tussen hiphop en funk, waarbij Lateef The Thruthspeaker nonchalant mag rappen over een slepende beat met dito, moddervette baslijn. Het zomerse 'Une Drôle de Situation' van Julien Baer maakt daarna complexloos, doch efficiënt de weg vrij voor het tweede, meer up-tempo gedeelte van de plaat. Rijzende ster Dj Gregory mag de nachtelijke dans openen met het discostampende 'Don't Know Malendro', waarna Franck Roger een keurige deephouse-track aflevert. Gefilterde vocalen, blazers, percussie en organische synthklanken, het passeert allemaal mooi gearrangeerd de revue. Na de ingehouden en ietwat melancholische bijdrage van Oscar, komen de - in 2004 bijna obligate – electro-invloeden aan bod. Klanguage's 'Happy Feet' trekt de teugels al wat strakker aan, maar echt minimaal en hoekig wordt het pas onder toezicht van Lullabies en Alexkid, die met 'Marmelade', respectievelijk 'Come With Me' uitpakken met twee hete, pompende clubhits.
Mensen die van de typische 'french touch' houden, zullen hun hart kunnen ophalen bij deze vlotte plaat die zowat het midden houdt tussen house, electro en lounge. Op de dubbel-cd, waarvan deze sampler slechts een voorproefje is, staan naar verluid nog enkele vaste waarden op als Daft Punk, Cassius en Dj Cam. Dit alles maakt dat je met 'Paris Lounge 4' waarschijnlijk niet de meest innovatieve langspeler van 2004 in huis haalt, maar ongetwijfeld waar voor je geld krijgt. Een aanrader als opwarmer voor een avondje stappen (in Parijs?) of een stevig groovende soundtrack bij een zomerse barbecue.

Meer over V/A


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.