Relapse, het label voor de mens die het graag atypisch en loodzwaar heeft, gooit haar tweede verzameling videoclips op de markt. Gelukkig heeft men niet puur voor geweld gekozen maar bevat deze dvd ook de nodige rustpunten. Voor elk wat wils dus.
Er wordt stevig afgetrapt met het geniale Mastodon. Het zeer sterke nummer 'March of the Fire Ants' werd in een mooie en verzorgde clip gegoten. Idem voor death metalgrootheden Nile. Neurosis, tot op vandaag waarschijnlijk Relapses best bekende band heeft volledig in de lijn van hun trance-achtige rock en noise verwarrende clips, maar ze passen wonderwel binnen hun geschifte universum. Heel leuk is de clip van Skinless' 'From Sacrifice to Survival', waarin een heel ruwe moshpit wordt gebrouwd die het begrip muzikaal geweld een duidelijk gezicht geeft. Het is wel uitermate jammer dat Suffocation, toch een toonaangevende band, vertegenwoordigd is met het stokoude nummer 'Synthetically Revived'. Dat zorgt er dan ook voor dat de clip verschrikkelijk verouderd toont en flink uit de toon valt bij het overige materiaal, wat op Amorphis' 'My Kantele' na van bijzonder recente datum is. De mooiste clip komt zonder twijfel van Alchemist. Deze Australische band koos ervoor om van de ronduit prachtige schijf 'Austral Alien' het bezwerende nummer 'Solarburn' te gebruiken en weet met relatief weinig middelen een wondermooie en rustige video te produceren. Het valt sterk op hoe de bands hun specifieke speelstijl naar beeld weten om te zetten. Zo zijn de video's van Amorphis, VidnaObmana of Alchemist sober, terwijl die van Today Is The Day, Burnt By The Sun of The End zeer druk zijn.
Het is altijd leuk om videoclips te kunnen zien van metalbands, daar die vrij weinig aan bod komen op de doorsnee televisiezender. Daar speelt 'Recollection' handig op in en aangezien er met zorg gekozen werd komt iedereen aan zijn of haar trekken. 'Recollection' vormt een zeer aardige toevoeging in de dvd-collectie van elke metalhead.

Meer over V/A


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.