Dit is inmiddels het derde luik van de dvd-reeks die platenlabel Relapse op de mensheid loslaat. In tegenstelling tot andere dvd's houdt de Recollection-serie het bij bands van hetzelfde label, maar gelukkig voor Relapse is het gros van het artiestenrooster opgebouwd uit eigenzinnige en sterke acts. Dat straalt dan ook behoorlijk af op de verschillende video's die dit kleinood sieren.

De geflipte bende van The Dillinger Escape Plan mag de spits afbijten met 'Panasonic Youth'. Dit combo tast steeds de grenzen van het tolereerbare af en die lijn zet zich verder in hun visuele prestaties. De clip is opgefokt en staat bol van flitsende beelden op het onnavolgbare tempo van de muziek. Misschien had er best een waarschuwing bij gestaan dat dit niet bevorderlijk is voor epileptici. Death metalgrootheid Nile houdt het sober en laat simpelweg de band tijdens een repetitie zien. Het valt snel op dat elke band erin geslaagd is een video te produceren die een weerspiegeling vormt van hun auditieve prestaties. Het geniale Alchemist weet bijvoorbeeld het dromerige en bizarre nummer 'Alpha Capella Nova Vega' perfect te laten passen met de video, die vooral heel psychedelisch overkomt. No nonsense rockers Zeke blijven vasthouden aan de eenvoud zelve: een spelende band afgewisseld met beelden uit een bikerfilm van de jaren zeventig. Meest hilarische clip moet die van Agoraphobic Nosebleed zijn. Het nummer 'Mosquito Holding Human Cattle Prod' duurt in totaal zo'n kleine dertig seconden! De videoclip is niet meer dan korte fragmenten van vrouwenogen en wormen die met elkaar afgewisseld worden. Afsluiter Skinless plukte een song uit hun live-dvd, die perfect de intensiteit van de band op een podium weergeeft. De crowdsurfers vliegen een kijker om de oren.

Wie reeds langer vertrouwd is met werk van Relapse-bands mag met een gerust hart dit nieuwste deel van de Recollection-serie aan de collectie toevoegen. Mensen die nog nooit van de bands op deze compilatie hebben gehoord maar die wel nieuwsgierig zijn kunnen gerust toehappen. Deze dvd's worden immers aan een voordelige prijs in de handel gebracht.

Meer over V/A


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.