Ongeveer elk jaar brengt platenmaatschappij Roadrunner een dvd op de markt waar hun meest populaire en beste acts op vertegenwopordigd zijn. Het grote voordeel aan deze dvd is dat hij niet alleen voor een vrij zacht prijsje wordt verkocht, maar ook best wat leuke verrassingen herbergt.

In tegenstelling tot de vorige editie, waar de halfzachte en voornamelijk irriterende emo/screamoscene iets te goed vertegenwoordigd was, heeft men er deze keer voor gekozen om een meer afwisselend programma op te nemen. Succesverhaal Stone Sour mag openen met maar liefst drie video's, maar het is vooral de live editie van 'Made of Scars' die het beste eruit komt. Niet alleen omdat de song beukt als de besten zonder de melodie te vergeten, maar vooral omdat 'Sillyworld' en 'Through Glass' zeer zachte balladeske songs zijn die mogelijks op maat gesneden zijn voor de Amerikaanse markt, maar hier weinig zoden aan de dijk zetten. Ook voor Killswitch Engage werd blijkbaar gekozen om de eerder softere songs te voorzien van beeld. Dat Trivium hip is, mag blijken, maar al wie bij de twee video's va deze jonge snaken de ogen even sluit zou zweren dat Metallica aan het woord is. Metallica in een mindere dag dan wel te verstaan. Vooral 'Anthem' heeft zowat de meest infantiele, cheesy wannabe video sinds de jaren tachtig hairmetalbands. Machine Head mag daarna beuken met verve en ook 'Constant Motion' van Dream Theater is behoorlijk potig en allebei relatief sober uitgewerkt. Twee clips die bijzonder hard opvallen op deze release zijn die van Devildriver en Satyricon. De eerste omdat ze alweer prachtig uitgewerkt is en bijzonder goed past bij de sfeer rond Dez Fafara en kornuiten, de tweede omdat het simpelweg het geniale Satyricon is, die in tegenstelling tot vroeger niet meer de nood voelen om te shockeren met naakt, maar vooral diabolisch grijnzend hun ding doen. Uiteraard staan er missers ook op, zo is Madina Lake zonder twijfel een van de slapste emorockbands ooit en slaat de clip van 3 Inches of Blood werkelijk nergens op.

Roadrage biedt een mooie dwarsdoorsnede van datgene waar Roadrunner zich de laatste tijd om bekommert. Veel gevarieerder dan deel een en met veel meer goeie bands, al geldt uiteraard weer dat er ook vaak naar de skiptoets mag gegrepen worden.

Meer over V/A


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.