Een jubileum moet flink gevierd worden en dat is precies wat ze bij Roadrunner Records doen dit jaar. Het label bestaat immers vijfentwintig jaar en dat is geen sinecure in een snel veranderende wereld vol moeilijk beslissende platenkopers. Als een van de cadeautjes die het label aan de kopers wil aanbieden is er deze dvd, die voor een lage prijs zal worden verkocht. Dit kleinood biedt trouwens meer dan waard voor het geld, want maar liefst 31 videoclips staan erop, genoeg om een liefhebber van stevige muziek een kleine twee uur bezig te houden.

Roadrunner zorgt klaarblijkelijk goed voor haar bands. Dat valt op wanneer een mens de videos bekijkt. Er zit veel werk tussen dat bijzonder mooi is afgewerkt of waaraan te zien valt dat er geld in gekropen is. Een heel leuke is de clip van 'Before I Forget' van Slipknot. Gewoonlijk zijn deze negen heren gemaskerd, maar voor deze clip niet. Het beeld is echter zo opgenomen dat hun gezicht net niet te zien is. De videos van Machine Head en Trivium focussen zich dan meer op de band zelf, maar er is duidelijk hard gewerkt aan zowel decor als aan montage. Bij veel bands is die montage trouwens niet zo nerveus als een argeloze kijker zou vermoeden. De clip van Killswitch Engage's 'The End of Heartache' is zelfs enorm sober. Devildriver gaat voor 'Hold Back the Day' even naar de jaren zeventig met flink wat psychedelische kleuren, maar de knipoog is overduidelijk. Dat horrorfanaat Wednesday 13 er voor opteerde om een video te maken die geheel in de stijl ligt van bijzonder oude en sfeervolle horrorfilms spreekt voor zich. Het geinige aan deze dvd is dat hoewel de bands onderling behoorlijk verschillen dat verschil nergens storend werkt. Wie kiest voor emotioneel geladen muziek zal zich niet bekocht voelen door de ramnummers die hierop staan en omgekeerd. Het label heeft er duidelijk over gewaakt deze schijf zo afwisselend mogelijk te maken om zo een groot publiek te kunnen bereiken.

'Roadrunner Roadrage 2005' is een heel mooie collectie aan afwisselende muziek. Net als de muziek is het visuele aspect even afwisselend. Het geluid is loepzuiver te noemen en de beelden zijn netjes naar dit digitale platform overgebracht. Extra's zijn er niet, maar dat valt hoogstwaarschijnlijk te danken aan de lage prijs waartegen deze dvd aangeboden wordt. Een mens kan niet alles hebben.

Meer over V/A


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.