Een tweede 'Single Collection' van het Zweedse label Stilleben Records: het gegeven klinkt niet erg dynamisch. Opgelet echter! Desondanks de naam van de platenfirma, bestaat deze verzamelaar uit niet al te rustige, maar wel denderende en boeiende electro. Deze plaat is wel een dubbele gok voor de koper, vermits ene Stalkers vier van de 11 tracks voor zijn rekening neemt en er nog twee bands zijn die elk twee nummers toeleveren. Doordat drie artiesten een groot gedeelte van deze cd vullen, wordt de dreiging van eentonigheid natuurlijk reëel. Gelukkig levert deze Stalkers, die de verzamelaar opent, ook net de meest diepgaande en afwisselende nummers af.
De 11 bijeengebrachte singles geven meteen een mooi beeld van de identiteit van de platenfirma: die van expert in wereldwijde electrotrance. Het leuke aan deze elektronische muziek is dat de nadruk nauwelijks wordt gelegd op de basbeat (als die er al is), wat ze gelukkig ver distantieert van platte dansvloermuziek. De rollende ritmes die aangevuld werden met veel samples en bliepjes zorgen met veel ups en downs toch wel voor een erg beweegbaar karakter. Dankzij veel elektronische speeltjes en subtiele toevoegingen is deze elektronica tegelijkertijd ook een boeiend luisterspel. Het is opvallend hoe alle verschillende artiesten op deze min of meer gelijkmatige manier bijdrage leveren aan de verzamelaar. Dat maakt van 'Single Collection 2' een erg coherente plaat. Toegegeven, de poging van Eargoggle op 'Monkeychop Spacerap' om op een snelle electrobeat wat robocop-achtige stemmen te laten rappen is niet meteen wereldschokkend.
Het spijtige is verder dat na een track of 7 de originaliteit er wel af is doordat vaak met dezelfde basis wordt gewerkt. Vooral de kletterende bijdragen van Llucàsa (de medesamensteller van deze cd) met veel Japanse tunetjes wegen zwaar door. Ook Rutherford blijft te lang en monotoon doordrammen met zijn vaste electrobeat en veel te weinig wijzigingen, toevoegingen of subtiliteiten.
Al bij al is deze plaat een niet onaardige en erg specifieke collectie waarop helaas veel relevante informatie ontbreekt om de honger van de elektronicaontdekker te kunnen stillen.

Meer over V/A


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.