Mo Becha en David Fouckaert, twee dj's uit Gent draaien al vijftien jaar non-stop plaatjes dankzij hun uitstekende muzieksmaak en een monsterachtig grote platencollectie. Ze schakelen moeiteloos over van new beat naar new wave en van hiphop naar techno. Met 'The Glimmers' presenteren zij een hoop dansbare pop uit de jaren tachtig gekoppeld aan de betere platen van vandaag.
Met twee man dj'en heeft één groot voordeel: je hebt dubbel zoveel muziek als de concurrentie. Het is vooral dankzij hun veelzijdige platenkeuze dat het glimmende duo met kop en schouders boven de andere platenruiters uitsteken: hun selectie is steeds apart en gedurfd. Zij beseffen maar al te goed dat de grens tussen wegwerppop en essentiële dancehits soms heel dun is, maar dat heeft op een volle dansvloer vaak geen belang. Na veertien andere compilaties te hebben samengesteld voor labels zoals Eskimo en R&S is er nu 'Mixed, Edited and Ph*ked Up By The Glimmers'. De nadruk ligt hier vooral op popmuziek uit de 80s die wordt verbasterd tot dubby disco met een electro-ondertoon. Queen, Billy Idol, Shocking Blue en Roxy Music passeren de revue, niet toevallig allemaal bands met een sleazy ondertoon die passen in het decadente sfeertje waar de Glimmer Twins vaak mee geassocieerd worden. De twee uit Gent waken er over dat alles klopt: bekende bands zijn present met obscure nummers, er wordt wat funk in de mix gegooid en een zelfgemaakte track 'Life Of Brian' onder hun pseudoniem Dirty Minds kon ook niet ontbreken. Een tiental nummers werden gere-edited; dit zijn geen radicale remixen maar de tracks werden eerder aangepast zodat ze beter in de mix passen; bepaalde passages worden geloopt, en sommige nummers worden afgebroken tot op de ritmetrack. Zo wordt bijvoorbeeld de bijdrage van postpunkers The Residents omgebouwd tot vuile electro en Buzzcocks-opperhoofd Pete Shelley produceert hier plots kitscherige disco. Dansbare postpunk en glamrock schurken hier ongegeneerd tegen mekaar aan terwijl Mo en David met een vette grijns de volgende plaat op de draaitafel leggen. De Glimmers brengen hulde aan het motto van Duke Ellington, er zijn maar twee soorten muziek: goeie en slechte. Hokjesdenken is niet aan de heren besteed en zo hoort het ook.
The Glimmer Twins doen al vijftien jaar hun goesting en worden daarom niet onterecht de hemel in geprezen door de buitenlandse pers. Dit is alweer verplicht voer; anders dan hun vorige compilaties en bovendien gruwelijk hip: kopen dus.

Meer over V/A


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.