Op 'Verve Remixed 2' worden een aantal klassiekers uit de Verve-catalogus door enkele topdj's op sublieme wijze hermixed. Zo werkten onder meer The Funky Lowlives en Felix da Housecat aan deze plaat mee. Het is een knap staaltje remixkunst geworden.
Zo werd 'Sinnerman' van de legendarische Nina Simone door Felix da Housecat geremixed tot een zeer radiogevoelig nummer dat onmiddellijk in het geheugen blijft hangen. Door een zeer kort pianosampletje te gebruiken en dit ritmisch te herhalen over een dansbeat, en dit te combineren met korte stemsampletjes creëert hij een aanstekelijk dance-nummer. Niet toevallig is dit nummer tevens uitgebracht op single.
'Whatever Lola Wants' van Sarah Vaughan werd onder handen genomen door Gotan Project. Dit nummer, dat op een zeer eenvoudige dansbeat gebouwd is, valt op door het accordeonachtige sampletje dat in tangoritme doorheen heel het nummer dwaalt. De stem van Sarah Vaughan is prominent aanwezig, hier gaat het niet om korte stukjes, maar om hele zinnen die gesampled zijn. 'Do What You Wanna' van Ramsey Lewis werd door Mr. Scruff herwerkt tot een funky nummer, waarbij elk instrument een tijdje op de voorgrond treedt, met een schitterende keyboardpartij als kers op de taart. Miguel Migs haalde dan weer 'Slap That Bass' van de al eveneens legendarische Ella Fitzgerald door de sampler. Dit nummer kreeg een discobeat mee, wat samen met de geslapte bas voor een leuke groove zorgt. Al bij al is dit een heel rustig nummer, dat niet echt aanzet tot dansen, maar perfect past in een lounge-sfeertje. Daarvoor kan trouwens heel deze plaat uitstekend dienst doen, al zijn er ook enkele nummers bij die op de dansvloer even goed tot hun recht zouden komen. Een voorbeeld daarvan is de meesterlijke remix van 'Blues For Brother George Jackson" van Archie Shepp, door Mondo Grosso. Hoewel in dit nummer nauwelijks stemgeluid te horen is, wordt hier een héél erg dansbaar nummer gebrouwd, opgebouwd uit een kort, repetitief sampletje en lange saxsolo's, afgewisseld met korte accentjes en af en toe onderbroken door een stukje big band dat bijna onaangeroerd bleef.
Elk nummer hier in het kort even beschrijven is één mogelijkheid. Een betere optie is er geen verdere woorden meer aan vuil te maken en gewoon naar de platenwinkel te stappen om dit pareltje in huis te halen.

Meer over V/A


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.