Het Nederlandse Clone Records is in tien jaar tijd uitgegroeid tot één van de meest invloedrijke alternatieve dancelabels op deze aardbol. Naast een bijna oneindige reeks kwaliteitsvolle 12"-singles en enkele smakelijke verzamelcd's bracht het label over de jaren heen onder meer albums uit van ronkende namen als Alden Tyrell, Drexciya, Legowelt en Putsch 79. Voor het eerst in de geschiedenis van Clone brengt labelhoofdman Dj Serge nu ook een eigen mix-cd uit.

Al wie Dj Serge al eens aan het werk hoorde, weet dat de Rotterdammer niet iemand is die om de zoveel maanden op de nieuwste hype in clubland springt. Integendeel, Dj Serge heeft altijd zijn eigenwijze retro-ding gedaan, ook toen dat nog volledig 'not done' was en heeft juist daarom zo'n schare trouwe fans weten op te bouwen. Ook met 'Vintage Future' wijkt hij niet af van het vertrouwde pad en dus zit men met deze release gebeiteld voor een dik anderhalf uur elektro, italo-disco en acidhouse.

Dj Serge opent zijn set met 'Silverclouds', een nieuwe vocale elektrotrack van Photocall, mixt deze perfect met de sexy 80's-beats van Egyptian Lovers 'Freak-a-holic' en maakt enkele minuten later met 'Plastic Doll' (Dharma) en 'Every Sunday' (Crazy Gang) een plotse zwaai richting meer discogeïnspireerde obscuriteiten. Met 'The Devil In Us' van Black Devil Disco Club maken de ijle, hedonistische vrouwenstemmen en robotachtige zinsneden langzaam plaats voor meer donkere new wave-achtige sferen. Met het melancholische 'Make The World Go Away' van Clones recente aanwinst The Hasbeens beweegt Dj Serge zich vervolgens behoedzaam richting elektro. Vocalen worden schaarser en de nadruk komt te liggen op strakke, stampende beats, hypnotische retrosynth en minimale, doch funky baslijnen. Op het half uur wordt de mix even wat vrolijker met het extatisch pompende 'Rendez Vous At Rimini' van Alden Tyrell en Tod Terjes levenslustige house-remix van Lindstroms 'Another Station', maar al snel duikt de Clone-baas opnieuw de onderwereld in. 'Face The Nation' van MD3 is pure acid-waanzin van de oude school, met tot in het oneindige volgehouden (vocale) loops en metalig knetterende, gefilterde baslijnen. Ook 'Mystery Organisation' (Venom 18 aka Legowelt) en het weinig aan de verbeelding overlatende 'Funk Me Jack Me' (Hollywood) behoren tot de categorie 'diep, donker en smerig'. Net als de daaropvolgende drie tracks munten ze uit in (zwarte) rauwheid en exclusiviteit. Om het geheel met een iets vrolijkere, up-tempo noot te eindigen grijpt Dj Serge naar de bezwerende houseklassieker 'Taste My Love' van House To House en Kim Mazelle.

'Vintage Future' is een knap staaltje van de kwaliteit die Dj Serge en zijn Clone-label al jaar en dag brengen. Dj-technisch gezien levert de platenbaas een foutloze, maar sobere mix af die de nadruk legt op de trackselectie in plaats van hoogtechnologische draaitafelkunstjes. Serges playlist is dan weer wél spectaculair, met meer onuitgegeven en moeilijk te vinden tijdloos materiaal dan men als fervent danceverzamelaar kan wensen.

Meer over V/A


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.