Punkrockers verenigt u! De nieuwe Vans (dubbel) cd is uit. Het alom gekende, rondreizende festival uit Amerika, gekoppeld aan de eveneent gekende streetwear schoenen, presenteert hierop wederom de crème de la crème van wereldwijde punk, hardcore, pretpunk, ... . Maar liefst 52 bands leveren bijdrage aan deze jaarlijks wederkerende verzamelaar.
Namen als NOFX, Dropkick Murphy's, Lagwagon, Face To Face, No Use For A Name, of zelfs Andrew WK konden hierbij natuurlijk niet ontbreken. Zeker evenveel onbekendere, schreeuwlelijke bands mochten blijkbaar mee prijken op deze dubbele plaat. Opvallend is dat velen onder hen een overstap lijken te maken naar (nu)metal of andere harde genres. Ook emocore en ska komen ruimschoots aan de beurt. Dat maakt deze verzamelaar veel sterker dan een collectie van gelijkaardige 1-2-3-4 nummertjes. Zo is bijvoorbeeld het lekker stevige post metal werk van The Used een heerlijke verademing. Toch blijft de hoofdmoot vlotte punkrock, met vaak een brede glimlach. Zo vullen Me, First And The Gimme Gimmes hun plaats op met een cover van Jimmy Cliffs 'Harder they Come'. Hevig dansen en springen lijkt de universele boodschap, zoals Eric Melvin van NOFX mooi op de hoes aantoont. Op alle bijdragen ingaan, zou een haast onmogelijke opgave zijn, maar wat zeker mag onthouden worden is onder meer de fijne en vernieuwende chaosrock van Glassjaw (met erg onconventionele en stevige gitaar- en baspartijen). Wat dan weer snel mag vergeten worden is de schril daar tegen afstekende teringherrie van Matchbook Romance. Zo bevat deze overigens spotgoedkope compilatie (althans in de VS) waarschijnlijk wel voor elk wat wils.
Dat het bijgevoegde boekje, op enkele sfeerbeelden en de bandlinks na, geen letter uitleg verschaft, hoeft voor de fans geen trieste zaak te betekenen. Dat de meeste bands die hier gepresenteerd zijn niet eens deelnamen aan de Vans tour van vorig jaar hoeft hier over de grote plas ook niet echt een probleem te betekenen. Punk is niet dood en daar hoeven verder echt niet veel woorden meer aan vuil gemaakt te worden.

Meer over V/A


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.