10 Jaar Domino Records ... dat mag gevierd worden! Deze Londense platenfirma is eerder een label van kwalitatieve muziek dan grote namen. Bij wijze van verjaardagstaart werd daarom deze erg goedkope dubbelaar op de markt gesmeten met maar liefst 36 nummers van verschillende bands.
Niet moeilijk dat de eerste lading cd's in een mum was uitverkocht. 5 Pond is natuurlijk niet veel voor indie pareltjes van onder meer Sebadoh, Smog, Eliott Smith, Jim O' Rourke, Folk Implosion, Pavement, The Kills, Bonnie 'Prince' Billie, ... Hiervan is zowel singlemateriaal opgenomen als nooit eerder uitgebrachte nummers en dat in een mooi doosje verpakt. Dat er enkele mindere bijdragen op staan zoals een dissonant "lalala" nummer van Quickspace of de speelgoedwals van Pram mag daarom nauwelijks bezwaarlijk genoemd worden. De meeste van de 36 nummers ademen een gelijkaardig, aangenaam lo-fi achtig sfeertje uit, enkele buitenbeentjes daar nagelaten. Zo is de titeltrack 'Worlds of Possibility' een sierlijk en virtuoos popnummer dat steunt op een lekkere reggaebas en wat gitaarwerk en bewijzen nummers van onder meer To Rococo Rot (elektronica), The Blueskins (garagerock) of Clinic (fluisterpop) dat ook bij andere muziekgenres naar kwaliteit wordt gestreefd. Extra pluimen blijven toch gereserveerd voor de goddelijke muziek van het ter ziele gegane Pavement of diens ex-frontman Stephen Malkmus (& the Jicks). De tweede schijf speelt meer in op wat zachte elektronica met toevoegingen van Four Tet, Adem of het eerder genoemde To Rococo Rot.
Deze verzamelaar blijft echter voor iedereen uiterst beluisterbaar en is in al haar schoonheid best karaktervol. Naast een geheel van fijne muziek schept ze ook een mooi overzicht van het Dominolabel. Zeker op gebied van prijs / kwaliteit een geslaagde traktatie!

Meer over V/A


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.