Het zijn de laatste jaren hoogdagen van alles wat maar enigszins ruikt naar fuzz en stoner. Getuige daarvan zijn de vele albums die binnen die bepaalde richtingen uitkomen. Tot dusver is de kwaliteit vaak gegarandeerd en zijn de schijfjes genietbaar tot uitstekend. Ook Valley of the Sun doet een gooi naar lekker ronkende band en komt daar op hun debuut 'Electric Talons of the Thunderhawk' goed mee weg.

Valley of the Sun kiest eigenlijk meer voor potige rock die toevallig een stevig zoemend gitaargeluid kent dan voor 'echte' stoner. Hierdoor zijn de songs vaker iets sneller en heftiger dan de vaak laidback natuur waarin dat andere genre zich ophoudt. Wat de groep dan weer wel gemeen heeft met de typische woestijnbands, is de neiging om de songs vrij uitgesponnen te houden, vooral door een hypnotiserende herhaling van belangrijke riffs. Valley of the Sun weet wel de verveling te vermijden en schakelt op gepaste momenten naar een andere versnelling of bouwt een nieuwe riff in net wanneer de vorige dreigt voorbij de houdbaarheidsdatum te schuiven.

De zang is erg melodieus en ligt behoorlijk zweverig over het geheel en ook al staat Valley of the Sun erop om 'volumerock' genoemd te worden, ontsnappen de heren hier niet aan het stonertintje dat eigenlijk al snel bovengehaald wordt. De vocalen liggen nogal etherisch te zijn doordat de gitaren een relatief lompe geluidsmuur opwerpen. De mix werkt echter goed, wat te merken valt bij tracks als 'As Earth and Moon' (gepast spacy door een trippy melodie), 'The Message Is Get Down' (iets heftiger van opbouw) of 'Gunslinger' (een muzikale ode aan het oude westen).

Valley of the Sun doet zijn ding behoorlijk en dat levert daardoor een aangenaam plaatje op. Een echte hit zal het niet direct zijn, daarvoor blijft het geheel iets te braaf en vrijblijvend, maar als de band nog wat verder evolueert en rijpt, kunnen er mooie dingen in het verschiet liggen.

Meer over Valley of the Sun


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.