Vector Lovers is de artiestennaam van Martin Wheeler, een zelfverklaarde computernerd. Alles wat je hoort op de cd is dan ook gemaakt met zijn pc. Hierdoor doet de muziek soms een beetje bevreemdend aan maar over het algemeen weet de man toch verbazend mooie dingen uit zijn computertje te halen.
Vector Lovers neemt de luisteraar in een zweefvliegtuig mee op een trip doorheen een futuristische droomwereld, waarbij alle levende wezens plaatsgemaakt hebben voor robots en ander geprogrammeerd tuig. Deze trip begint bijzonder boeiend met het nummer 'Girl + Robot'. Het is een aardige eerste kennismaking met de stijl van Vector Lovers. De beats zijn rechtlijnig en strak, soms zelfs op het houterige af. Toch slaagt Wheeler erin om gevoel in zijn melodielijnen te leggen en enige emoties los te weken. Het gevoel dat men hierdoor als luisteraar krijgt, is geen opgewektheid noch treurnis maar het ligt er ergens tussen in. Het volgende nummer, 'Tokyo Glitterati', is een eerste echte hoogtepunt. Het is een elektronisch slaapliedje, bijzonder teder en ontroerend in al haar eenvoud.
Vervolgens brengt de trip ons naar de groezelige buitenbuurten van Robot City, de oorden van verderf en plezier. De dromerige melodie├źn maken plaats voor blitsere discotunes en de beat treedt op de voorgrond. De nummers worden steviger en dansbaarder. De muziek is bijzonder funky en kinky, maar lang niet meer zo verrassend als het begin van de cd. Bovendien spint Wheeler deze nummers veel te lang uit zonder er veel variatie in te steken, zodat het al gauw langdradig wordt.
De laatste nummers van de cd keren echter weer terug naar de dromerige sfeer van in het begin, maar weten toch minder te boeien. Daarvoor is het misschien net iets te artificieel en afstandelijk en de zweverige sfeer net niet aangrijpend genoeg. Enkel 'Kissed You by the Fountain' is nog een volstrekte voltreffer. Het liedje klinkt opgewekt verliefd en de luisteraar hoort als het ware het water in de fontein lichtjes opspatten en stromen.
Grosso modo valt dus te stellen dat de cd in drie delen uiteenvalt: een fantastisch begin en een zeer degelijk einde, met daartussen helaas een zwakker dansgedeelte. Desondanks een puik debuut van een man die zijn eigen ding doet zonder meteen commercieel succes te willen oogsten.

Meer over Vector Lovers


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.