Hoewel de hoes zo lijkt te zijn weggelopen uit de beginjaren van de punk (nogal amateuristisch getekende konijntjes, op verschillende manieren gemutileerd), is deze band nochtans behoorlijk jong. Het debuut 'Retroactive Abortion' stamt immers uit 2004. Maar de heren die dit collectief bevolken zijn allesbehalve groentjes: Kevin Sharp leende zijn geflipte stem al aan Brutal Truth, Danny Lilker speelde ook al bas bij Anthrax, Nuclear Assault en ongeveer zo'n duizend andere bands en Shane Embury en Danny Herrera zitten nog altijd bij Napalm Death. Die namen indachtig, valt het niet moeilijk om te weten wat voor muziek de jongens op band gooiden: ongenadige grind/punkcore, met dikke knipogen naar de oude garde.

Dat het allemaal behoorlijk snel vooruit gaat, was al duidelijk uit het feit dat zelfs met zeventien nummers dit album hoop en al een half uur duurt. De langste track is er eentje van drie minuten! Maar gelukkig dat de songs niet langer duren, want dat zou behoorlijk overkill zijn. Het geluid is heerlijk rauw en de bas is goed hoorbaar. Dat Kevin Sharp ondertussen de wietwalmen ontgroeid is, of toch niet meer zo frequent bezigt als vroeger, komt zijn geschifte kreten enorm ten goede: hij gilt, gromt en krijst dat het een lieve lust is. Shane Embury kan trouwens ook zeer goed uit de voeten met de zes snaren (hij is bassist bij Napalm Death), want zijn riffs zijn catchy en lekker rechtuit. Dat Danny Herrera het menselijk equivalent van een doorgeslagen metronoom is, was al langer bekend, maar hier mag het allemaal een tikje losser. Dat betekent niet slordig, maar de flow is onmiskenbaar relaxed. Het is net alsof deze plaat voorbijsjeest zonder dat iemand er erg in heeft. Maar als opkikker kan 'Poisoned Apple' zeker en vast tellen. Alleen jammer van het nogal idiote artwork, maar ach, dat zal vast wel bij de totaalsfeer horen.

Opzienbarend is dit album hoegenaamd niet, maar een bijzonder leuk hard-/grindcore en punkschijfje wel. Het valt bij elke noot op dat de heren die hiervoor verantwoordelijk zijn, perfect weten waar ze mee bezig zijn en een grote liefde voor het genre hebben. Hopelijk duurt het niet opnieuw een dikke vier jaar vooraleer er nog eens iets te horen valt van Venomous Concept.

Meer over Venomous Concept


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.