Opgepast! Platen van het Franse F Com - de platenfirma van Laurent Garnier - durven te misleiden: ze zijn zeker niet allen even dansvloergericht als het werk van de labelbaas zelf! Dat blijkt duidelijk uit dit EP'tje van het duo Vista Le Vie. 'Don't' is een roesverwekkend elektronisch plaatje dat een lome, filmische sfeer over zich heen heeft en in al haar introverte schoonheid flatteert.
Opener 'Refuse Resist' combineert live ingespeelde breakbeats met een duizelige, vibrerende synth die al vermoeit vooraleer het nummer goed en wel openbreekt. Het gebruik van veel reverb en echo-effecten geeft op heel deze cd diepgang aan de vaak oppervlakkige (live) ritmiek en vormt zo een driedimensionaal geluid. In al haar duistere klankborden speelt deze plaat in op gevoelens en emoties. De subtiele combinatie van breakbeats met jazz effectjes overgoten met een zwaar toedekkend Air orgeltje heeft een magische uitkomst. Ondanks de 6 sterk afwisselende nummers slaagt de band er op deze manier in om toch een geheel eigen, herkenbaar geluid uiteen te zetten. Onwaarschijnlijke topper is allicht 'Drunken Master' dat in al zijn ironie met druppelende, fragmentarische orgeltonen en minimalistische drums een vage melodielijn weerspiegelt die baadt in een dronken roes. De diep echo├źnde, ladderzat spottende stem die een eenvoudig liedje tracht te lallen, spreekt verder boekdelen. Creativiteit wordt steevast aangewend om humor digitaal te vertolken. Van een beperkte, stilistische geest kan dit Franse duo alleszins niet beschuldigd worden. Enige constante is dat diep bedwelmende orgeltje dat de luisteraar zo'n klein halfuurtje in de zetel vast kluistert. Overheerlijk.
Met een extra bonuspunt voor de heerlijk abstracte hoes mag Vista Le Vie op beide oren slapen: hun debuutplaatje is er eentje met wereldklasse. Of laat beide heren zich maar beter verder achter de instrumenten plaatsnemen om snel een (langer) vervolg op deze 'Don't' te verzinnen. Doen!

Meer over Vista Le Vie


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.