Voicst is een muzikaal trio van bij onze noorderburen. Ten tijde van hun debuut '11-11' (2004) kregen ze het label ADHD-rock opgespeld en gaf het muziekplatform 3voor12 hen een verdiend zetje in de rug. Het bracht de groep op een schijnbaar eindeloze tournee doorheen vele binnen- en buitenlanden. Na drie jaar on the road lijkt nu de tijd echter rijp voor een nieuwe plaat. Op 'A Tale of Two Devils' profileert Voicst zich als het Nederlandse equivalent van Maxïmo Park: een bende energieke postpunkers met een uitstekende neus voor tegendraadse popsongs.

Werd hun eerste langspeler al opgenomen in New York, dan krijgen de heren nu zelfs de steun van producer Peter Katis (Interpol, The National). Ook het groepsgeluid kreeg het gezelschap van blazers en toetsen, waardoor 'A Tales of Two Devils' gelaagder voor de dag komt dan '11-11'. De groep heeft gelukkig nog niet veel aan focus moeten inboeten, zodat de songs nog minstens even gevat en catchy uit de hoek komen. 'High as an Amsterdam Tourist' koppelt een opzwepende ritmesectie aan een sterke vocale melodie en weet door zijn rijke inkleding het postpunkgegeven alvast te overstijgen. Hoewel 'Feel Like a Rocket' in essentie een doodeenvoudig staaltje complexloze pop is, zorgt de inbreng van blazers alvast voor een aparte inslag. De backing vocals in 'A Year and a Bit' geven het nummer een deugdelijke uitstraling, terwijl het refrein rechtstreeks op de onderbuik inwerkt. Naar het einde van plaat raakt de rek er misschien wat uit, maar het blijft gelukkig allemaal wel gebald, strak en to the point.

Voicst verstaat de kunst van het songschrijven en verwent zijn luisteraars met 12 okselfrisse composities die smeken om ten dans gespeeld te worden. 'A Tale of Two Devils' is bezwaarlijk vernieuwend te noemen, maar blijkt het ideale tegengif voor alle dieptreurige moeilijkdoenerij. Levendig, opgewekt en verdraaid aanstekelijk: soms heeft een mens niet meer nodig.

Meer over Voicst


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.