Het Amerikaanse metal/hardcoregezelschap Walls of Jericho is ondertussen een van de bekende bands in het genre, mede dankzij de energieke frontvrouw Candace Kucsulain, die werkelijk geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken. Zeker op vocaal gebied dan, want een furieuze strot heeft deze vrouw wel. Walls of Jericho heeft er drie geweldadige releases op zitten, 'The Bound Feed The Gagged', 'All Hail The Dead' en 'With Devils Amongst Us All', dat uit 2006 dateert. Het was dus tijd voor wat nieuw materiaal, in dit geval onder de vorm van een EP, maar met een heel andere aanpak: 'Redemption' heet het ding en de band besloot om hun andere, rustigere kant te laten zien. Het is dus heel anders dan de fans gewend zijn en bovendien is de EP geproduceerd door niemand minder dan Slipknot- en Stonesour-frontman Corey Taylor, bij wiens thuis 'Redemption' werd opgenomen en die ook op drie nummers van de vijf meezingt. De plaat is echter enkel te downloaden en is in afwachting van de nieuwe cd 'The American Dream', die later dit jaar uitkomt.

Dit is een project dat de band al zes jaar in gedachten heeft lopen en dat is begrijpelijk: een metal/hardcoreband is normaal niet geneigd om even het roer totaal om te gooien en een grotendeels akoestisch gespeelde en clean gezongen schijf uit te brengen. Valt dit werkje dan echter als een doodsteek voor Walls of Jericho te beschouwen? Nee, maar ver daarvan zijn we niet. 'Ember Drive' opent goed met een pakkende partij en het middenstuk mag er ook zijn, maar strofe en refrein zijn gewoonweg voorspelbaar en melig, ook de gastvocalen van producer Taylor redden het geheel niet. Eigenlijk stoort deze tweede zanglijn over die van Kucsulain meer dan die goed doet. Taylor leent zijn stem ook op het kwalitatief betere 'My Last Stand' en afsluiter 'Addicted', dat evenveel waard is als een liftdeuntje of een nummer van Milow. Gelukkig is de cover van 'House of The Rising Sun' nog aardig en heeft 'No Saving Me' een mooie solo plus finale.

Echt slecht is 'Redemption' niet, maar het nut ervan valt fel te betwisten. Een ondermaats en melig akoestisch en gezongen schijfje is immers het laatste wat de muziekwereld nodig heeft.

Meer over Walls of Jericho


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.