Als kogels vliegen de strakke gitaarriffs voorbij op het debuut van deze jonge band. Met ‘Stronghold‘ heeft het Antwerpse Warbeast MMVIII een plaat uitgebracht die op de grens tussen death en thrash metal ligt. Zelfs de cd-hoes voorspelt al wat eraan staat te komen: totale oorlog!

Warbeast MMVIII is, letterlijk en figuurlijk, geen onbesproken naam. Ze behoren tot één van de populairste metalgroepen van België en stonden eerder dit jaar op Graspop.
Toch verloopt niet alles zonder problemen voor de overigens heel jonge leden van deze formatie. De Romeinse cijfers achter hun naam, die het oprichtingsjaar (2008) van de groep aangeven, heeft de band er moeten plaatsen door copyright issues met niemand minder dan Philip Anselmo (ex-Pantera). Anselmo is immers aanvoerder van het label van een gelijknamige band. 
De formule die gebruikt wordt voor de composities op dit album is niet nieuw of origineel, maar wel heel goed uitgevoerd. Snelle riffs worden afgewisseld met harde death metal breaks en groovy drums.
De muziek is ontzettend catchy en de stem maakt alles nog aanstekelijker. De grunts klinken alsof ze recht uit een rioolput komen en de screams gaan zo hoog dat ze bijna pig squeals worden.
Mede dankzij de hele goede productie zijn hier alle ingrediënten voor een heel amusante metalplaat aanwezig.
‘Face The Prophecy’, het enige nummer dat de groep heeft meegenomen van haar demo, laat zien waar Warbeast MMVIII voor staat. Openen met een snelle en ritmische thrashriff om dan te eindigen met een zware break die voor aardig wat nekpijn bij het publiek gaat zorgen. Met nummers als ‘Beyond Redemption’, ‘Infected’, ‘Warcry’ en ‘Fleshless’ raast het oorlogsbeest gewoon doorheen de 45 minuten durende schijf. Bij ‘The Blackness’ wordt dan weer een stapje teruggezet wat een heel traag death metalnummer oplevert.

Met ‘Stronghold’ eist Warbeast MMVIII een plaats op de metalkaart van België op. De kans bestaat dat het eenvoudige van de muziek - en vooral dat van de teksten - voor sommigen voor verveling gaat zorgen, maar deze rechttoe rechtaan aanpak is juist wat de groep beoogt. Leuke, headbangbare metal zonder al te veel fratsen. En dat is precies wat deze schijf levert.

 

Meer over Warbeast MMVIII


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.