Duitsland is een productief metallandje tegenwoordig: enerzijds bewijzen oude rotten als Kreator, Sodom en Destruction zich nog steeds, anderzijds is er een bloeiende scène van jonge metalbands als Heavenshallburn, Neaera en Misery Speaks. Maar Duitsland gaat ook mee met het emocorewereldje: enter Waterdown, een band die ondanks zijn emokarakter veel fans van harde muziek weet te raken met naar eigen zeggen een mix van TNT hardcore, donkere metal en melodieuze punk. De groep werd na de eerste optredens al opgemerkt door Victory Records en brengt nu derde langspeler 'All Riot' uit.

De plaat begint ook met een rel van een nummer: 'Sleep Well'. Gitaarmuren en het furieuze geschreeuw van de twee zangers dreunen op neerhalende catchy drums. Het melodieuze refrein met de heldere zang, het enige emokenmerk van het nummer, is de kers op de taart en zorgt voor mooie afwisseling. Maar Waterdowns muzikale richting kan niet bepaald worden door een enkel nummer: de band heeft veel kanten en dat blijkt uit 'Cut the Cord', een heerlijk rockend pareltje met een pakkend refrein, maar ook uit het sfeervolle 'Til the Very End'. Waterdown heeft dus heel wat troeven in de hand: niet alleen speelt het vijftal een combinatie van emo, metal en hardcore die erin gaat als zoete koek, het heeft zijn muziek ook duidelijk het pakkende rockgevoel meegegeven, net als de in-your-face aanpak uit de hardcore en punk. Jammer genoeg kan Waterdown niet altijd even vindingrijk uitkomen: dat is enerzijds te wijten aan sommige zwakke, klagerige vocalen op nochtans sterke songs als 'Cut the Cord' en 'Chewing on Lies', anderzijds aan de inspiratieloze uitschieter 'You Are the One'. Het nummer begint wel hard en groovy maar vervalt al snel in inspiratieloze gitaarnoise en geschreeuw die gewoonweg niet overtuigen. Maar de rest van de harde en melodieuze collage 'All Riot' maakt dit meer dan goed.

Hoewel de woorden volwassen, origineel en toch emo moeilijk te verbinden zijn in een oververzadigde emocorescène, is Waterdown een van de uitzonderingen als band in volle groei en bewijst het dat met deze plaat.

Meer over Waterdown


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.