Noem het horrorpunk, noem het punkrock: het zijn allemaal treffende benamingen voor hetgeen de Frankenstein Drag Queens uit hun instrumenten wringen. Wednesday 13 kennen sommigen allicht beter van bij de Murderdolls, het zijstapje van Slipknot-drummer Joey Jordison. Tussen beide bands zit nauwelijks verschil, aangezien de hoofdmoot van Murderdolls-materiaal kwam van de Frankenstein Drag Queens.
'6 Years, 6 Feet Under the Influence' kan dan ook het beste gezien worden als een best of en een aangeven van de wortels van Wednesday 13. Meest aanwijsbare invloed voor de band is Misfits. Niet alleen is de make-up een bijna exacte kopie van die illustere grootheden, ook de muziek sluit nauw aan bij wat Jerry Only en co. uit hun verdorven koker haalden. De meeste nummers blijven netjes onder de drie minuten en beschikken over eenvoudige en repetitieve gitaarpartijen. Het meezinggehalte wordt volledig ingevuld bij de refreinen die alweer simpel van opzet zijn maar daardoor ook des te beter blijven hangen. Eén luisterbeurt voor 'R.A.M.B.O.' en wedden dat iedereen dat zit mee te kwelen? De meest duidelijke verwijzing naar Misfits is dat zowat alle teksten gebaseerd zijn op horrorverhalen. Een greep uit het aanbod: 'Too Dead to Die', 'Darkside of the Tomb', 'I Wanna Rot' of het hilarische 'The Wolfman Stole my Baby',...het is duidelijk dat Frankenstein Drag Queens zichzelf nauwelijks serieus nemen. Muzikaal zit het in elk geval vrij snor wanneer er niet echt hoge eisen aan spelvernuft worden gesteld. Het meest heikele punt is de zang van frontman Wednesday 13. Hij kent zo goed als geen toonhoogteverschillen en dramt steevast door in een verzopen rauwe punkrockstem. Dat kan best bij de muziek passen, maar dat eentonige geneuzel werkt na een tijdje flink op de zenuwen. Het is wel zowat het enige minpunt op deze schijf.
Frankenstein Drag Queens stellen spelplezier voorop en dat is een instelling die meer bands mogen aanhangen. '6 Years, 6 Feet Under the Influence' is geen echte hoogvlieger, maar wie plat gaat voor eenvoudige punkrock met wat fikse knipogen zal zich vast geen buil vallen aan dit plaatje.

Meer over (Wednesday 13's) Frankenstein Drag Queens


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.