Als Fat Possum een plaat uitbrengt is het altijd een goed idee om daar even aandacht aan te schenken. Het label heeft zich gespecialiseerd in de blues zoals die hoort te zijn: vuil en rauw. 'Get Famous' van Wheels on Fire is één van die releases. Ze grossieren in bluesrock zoals die in de jaren zestig door bands als The Rolling Stones werd gespeeld. Het is blues, maar dan dubbel zo snel en door blanken gespeeld.

Get Famous is een rasecht retrogroepje: ze zijn nergens vernieuwend en pretenderen dat gelukkig ook niet. Een ander pluspunt is dat in volle eightiesrevival een drummer nog eens mag drummen en een band ongegeneerd mannelijk kan zijn. Zoals dat hoort bij garagerock kan de zanger niet zingen en is de gitaar het belangrijkste element in de band. Verder wordt het instrumentarium aangevuld met een orgel, wat geregeld voor een aangename afwisseling zorgt.

De plaat trapt stevig af met het stompende 'Midnight School', opvolger 'Too Stubborn To Fold' is op dezelfde leest geschoeid, maar zorgt voor nog meer opwinding. Eenmaal de plaat op gang en de formule vertrouwd is, verandert er nog maar weinig aan het concept. Het niveau blijft constant, maar verrassingen staan de luisteraar niet meer te wachten. Of het moest 'Metal Mandy' zijn, waar het orgel een hoofdrol voor zich opeist, wat voor een welkome afwisseling zorgt.

'Get Famous' is een plaat voor de liefhebbers van het genre. De band is waarschijnlijk erg leuk om live mee te maken, maar op plaat zorgen ze niet voor veel opschudding. Het mooie aan deze groep is dat ze gewoon de muziek maken die ze graag willen maken zonder zich ook maar iets aan te trekken van termen als marktwaarde en hitlijsten. Voor een Fat Possum-release had het echter wat meer mogen zijn.

Meer over Wheels on Fire


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.