When We Fall werd opgericht in Gothenburg, maar heeft weinig uitstaans met de beroemde (beruchte?) deathmetalscene aldaar. Dit jeugdige kwintet vermengt klassieke hardcore met invloeden uit de screamo en – gedegouteerd wegduiken is niet nodig – een snuifje emo. 'We Untrue Our Minds' laat melodie, agressie en melancholie hand in hand gaan en komt er betrekkelijk goed mee weg.

Opener 'Erase and Restore' trekt meteen furieus van leer met een stel raggende gitaren, hartstochtelijk geschreeuw en de gekende afterbeat. Na amper anderhalve minuut zit dit hardcore-anthem in pocketformaat er alweer op. De band schakelt naadloos over op 'Summer Dying Fast', waar de gitaren blijven scheuren maar het melodieuze karakter van de muziek toch sterker naar voren komt. 'An Act in the Culture' herbergt zelfs enkele gezongen strofes en een stel doordachte breaks. Het sferische intermezzo 'No Eyelids Can Make This Picture Fade Away' zorgt met zijn Spartaans gitaargetokkel en blazeraccenten voor een rustpunt waarbij het heerlijk wegdromen is. Daarna wordt het gaspedaal weer volledig ingeduwd met 'Killing Anna', een snedige rocker waar de Foo Fighters nog een puntje aan kunnen zuigen. When We Fall doet niets dat nog niet eerder is vertoont, maar de overgave waarmee de heren zich op de nummers storten werkt bijzonder aanstekelijk. In een genre waar middelmatigheid tot norm leek verworden is dat toch ook al een hele verdienste.

'We Untrue Our Minds' is niet gezegend met een overdonderende productie en slaagt er niet altijd in om boven de grijze massa uit te steken. De plaat staat evenwel garant voor ruim 27 minuten muzikaal vertier waar zowel hyperkinetische als zwartgeblakerde zielen hun gading in kunnen vinden.

Meer over When We Fall


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.