Italianen stonden geruime tijd niet bepaald bekend voor hun kwaliteitsmetal. Met bands als Lacuna Coil en Rhapsody is daar gelukkig verandering in gekomen. Het merendeel van de metalen squadra houdt zich vooral op in een wereld waar snelle basdrums, flitsende gitaren en een dikke laag bombast schering en inslag zijn. Dat is ook het habitat van White Skull.
Er zijn clichés en er zijn clichés op clichés. Zodra een band zich wil nestelen in de wereld van de meer traditionele heavy metal valt er aan die dingen niet te ontsnappen. Het is alleen een kwestie hoe ermee om te springen. Bands als Hammerfall weten perfect elk trucje naar hun hand te zetten en binnen een vrij beperkt stramien sterke songs te schrijven. Voorspelbaarheid valt met andere woorden moeilijk te vermijden. Dat heeft White Skull door en trekt er zich niets van aan. Dat is een gezonde instelling, want zo blijft het spelplezier behouden. Het is gewoon te horen dat de band zich amuseert en dat is bijzonder aanstekelijk. De snelle dubbele basdrums en de hakkende gitaren met dito solo's zijn in elk geval aardig genoeg om instemmend geknik te veroorzaken. De band heeft echter één zwak punt en het is er eentje dat moeilijk weg te stoppen valt: zanger Adrian Gabarro. De man doet zijn uiterste best, maar hij zingt ongelofelijk geforceerd en weet soms met moeite toon te houden. Nu zijn er wel meer bands die een minder getalenteerde zanger hebben en die handicap zorgvuldig weten weg te werken, maar bij White Skull is het simpelweg irritant. De muzikale stukken zijn goed te pruimen maar wanneer Gabarro zijn mond opendoet lijkt het alsof de Spaanse Inquisitie een nieuw sonisch marteltuig heeft ontworpen.
Eens te meer blijkt dat er hoogstens één radertje in de mechaniek het hele geval kan doen mislopen. White Skull zou zich best beraadslagen of ze al dan niet verder willen doen met hun huidige zanger. Indien het antwoord bevestigend is, kan de arme man maar beter zijn best doen om sterker uit de hoek te komen want nu houdt hij de band gewoon tegen.

Meer over White Skull


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.