Winterkids is een Engelse indiepopgroep wiens debuutalbum 'Memoirs' enkel in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten verkrijgbaar was. Enkele lovende besprekingen en het succes van hun eerste single 'Tape It' gaven deze jongelui uit Peaslake, Surrey genoeg vertrouwen om hun kansen nu ook te wagen op het Europese vasteland. Winterkids heeft aldus een tweede single uitgebracht met de naam 'Wonderland', die in wezen een best of ep-versie is van 'Memoirs'. Liefhebbers van Canadese kamerpop à la Stars en New Pornographers zullen Winterkids best kunnen smaken; fans van Britpop zoals Pulp en The Smiths moeten deze ep absoluut in huis halen.

'Wonderland' opent met de titelsong, een mooie showcase van Winterkids' kunnen: melodieën en breaks lopen elkaar bijna voor de voeten en James Sniders nasale sneer wordt ondersteund door de wilde achtergrondzang van zijn zus Hannah (keyboards) en gitarist Bradley Osbourne. Winterkids' debuutsingle 'Tape It' is hier uiteraard hernomen en de degelijke, oersimpele popsong kan eveneens dadelijk bekoren. Hannah verzorgt de lead vocals op 'Who Am I Kidding', een bedrieglijk eenvoudig klinkend nummer dat echter eveneens kan rekenen op een schat aan hooks en melodieën. Hannah heeft een minder uitgesproken Engels accent dan haar broer, die zijn klinkers zo krampachtig ombuigt dat het lijkt of hij een working class-typetje neerzet. 'Who Am I Kidding' mondt uit in een spetterende finale waarin de Sniders vocaal mogen schitteren. Vervolgens bevat '2 Days & 2 Nights' dezelfde trucjes die zijn voorgangers deden blinken: veel vocale harmonieën, 4/4-basdrumaanslagen in de breaks en instant-meezingbare refreinen. Ten slotte zijn er 'Your Eyes Are Like Mine' – opnieuw een vlekkeloze popsong – en als afsluiter Osymyso's remix van 'Wonderland', een moeilijk verteerbare bedoening waarin de voorafgaande songs tot een bizar slechte mash-up worden samengekneed. Wellicht vond de band dat een vijftal songs wat te licht woog voor een ep, maar deze foeilelijke draak was een vergissing van formaat.

Samengevat is 'Wonderland' een onberispelijke indiepop-ep: de nummers klinken fris en spontaan en Winterkids' gebrek aan originaliteit wordt met succes gecounterd door een constante waterval van hooks en een supertoegankelijke, commerciële sound. De meerwaardezoeker gaat hier echter weinig aan hebben: na drie keer luisteren loopt men het risico het suikerzoete 'Wonderland' beu te zijn. Uiteraard dienen mensen die sowieso al niet warm lopen voor Britpop-toestanden hiervan ver, vèr uit te buurt te blijven.

Meer over Winterkids


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.