Dat de thrashmetal in een serieuze lift zit, valt niet te ontkennen. Oude gloriën beginnen aan reünies en jonge honden grijpen gretig terug naar de zo geroemde Bay Area-sound. Wolfpack Unleashed mag dan misschien niet meteen klinken als een band uit de jaren tachtig, maar heeft ontegensprekelijk wel daar de mosterd gehaald. De band klinkt bijzonder Amerikaans, wat des te vreemder is aangezien deze jongens afkomstig zijn uit Oostenrijk. Hoe het ook zij, met dit 'Anthems of Rebellion' hebben ze een aardig schijfje afgeleverd.

Wie vertrouwd is met het oeuvre van Metallica en vooral het oudere werk 'Ride the Lightning', 'Master of Puppets',... ) zal snel parallellen kunnen trekken met wat Wolfpack Unleashed laat horen. De band schijnt alleszins goed geluisterd te hebben naar de oudere thrashplaten van de meest bekende metalband ter wereld. Niet alleen zanggewijs overigens, maar sommige riffjes en loopjes zijn ontegensprekelijk geënt op het werk van Hetfield en co. Dat is hoegenaamd geen kritiek als zou Wolfpack Unleashed hun voorbeeld klakkeloos kopiëren, integendeel. Deze jongens slagen erin om behoorlijk fris te klinken. Het is alleen een tikje jammer dat de songtitels zo verdraaid cheesy klinken. Wat te denken van 'Killing Fields', 'Next Victim' of 'To Challenge Death'? Fletse songtitels daargelaten, slagen de heren er wel in om een zeer degelijk album neer te zetten dat bol staat van aardig gitaarwerk. Vooral de strakheid zit erin, en dat is in dit subgenre toch echt een must. Hoewel het geheel mogelijk niet bijzonder opvallend is, laat dit album zeker en vast geen negatieve gevoelens achter.

In wezen valt er niet zo gek veel te zeggen over deze plaat, in die zin dat al wie gecharmeerd is door het oude werk van Metallica zeker en vast Wolfpack Unleashed te pruimen zal vinden. In zekere zin kan het gebrek aan originaliteit hen aangewreven worden, maar zo zijn er honderden bands. Het eindresultaat is alleszins een aardige, zij het mogelijk wat onopvallende plaat.

Meer over Wolfpack


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.