Wie zei er ook alweer dat rock 'n' roll dood is? Met de nieuwste van Zeke onder de arm kan die stelling met veel brio ontkracht worden. Heropgestaan na een korte pauze heeft dit punkrock 'n' roll-trio een schijf met een bijzonder hoog "kop omlaag en rammen maar"-gehalte gefabriceerd.
Allemaal goed en wel, maar de stelling over dit gehalte moet natuurlijk bewezen worden. Invloeden voor Zeke's no nonsense attitude zijn makkelijk terug te vinden bij een aantal rock- en metalhelden zoals daar zijn Motörhead, The Stooges, Sex Pistols en ga zo maar even door. Zeke heeft zich van deze bands de instelling eigen gemaakt dat er niet moet worden geleuterd maar des te meer gespeeld. Dat werpt zijn vruchten af, zeker op ''til the Livin' End'. Door het bijzonder energieke karakter van de muziek klokken de meeste nummers af onder de twee minuten. Ze hoeven ook meestal niet langer te zijn doordat er zoveel schwung in zit dat langere nummers meer dan waarschijnlijk zouden gaan vervelen. Zo'n lekkere rammertjes zijn onder meer 'Long Train Runnin'', het epische (langer dan twee minuten durende) '383' of het vrij bluesy getinte 'Dolphin Wolf'. Toegegeven, het grootste punt van kritiek dat te uiten valt is dat een mens het na verloop van tijd wel gehoord heeft. Er zit namelijk niet zó bijzonder veel variatie in de nummers. Het is voornamelijk rammen, rammen en nog eens rammen. De rauwhese slijmstrot van de zanger is dan ook weer een kwestie van smaak. Een duidelijk geval er plat voor gaan of totaal niet want een geen gulden middenweg is onmogelijk. Gelukkig maar, want dat zou betekenen dat Zeke compromissen sluit en als er één ding is wat niet te bespeuren valt bij Zeke dan zijn het compromissen.
''til the Livin' End' is nauwelijks vernieuwend maar het leuke is dat door het enthousiasme en spelvreugde dat van deze schijf afstraalt iedereen in beweging zal komen. Een frisse duik in de moshpit en luidkeels scanderen van de teksten doet geregeld meer dan deugd. Zeke raast op een uitgebouwde Harley rechtstreeks naar de hel, alwaar Satan zelve een heus rock 'n' roll-feestje aan het bouwen is.

Meer over Zeke


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.