Cover Between the Dead
Pop / Rock

The Goslings

'Between the Dead'

Eigen beheer /

Kwestie van tijd voor The Goslings een nieuwe standaard worden. Brutaal, heavy maar ook onaards schoon...straf

Cover Tape Systems for Empty Skies
Elektronica

Guam River

'Tape Systems for Empty Skies'

Audio Bot /

John Olson in meer dan goeie doen. Voor 's avonds, om rustig van te worden of net niet.

Cover Live During War Crimes
Elektronica

Dove Yellow Swans

'Live During War Crimes'

Release the Bats /

In januari 2006 debuteert Yellow Swans eindelijk op de Europese podia. Eindelijk zeggen we, het heeft lang genoeg geduurd. Noise verheffen tot dit niveau. Het is niet iedereen gegeven. Dove Yellow Swans heet het voor deze cd en behoorlijk in your face & ears.

Cover I Trust my Guitar
Pop / Rock

Magik Markers

'I Trust my Guitar'

Ecstatic Peace /

Ah, de markers... een reeks prachtige cdr's en dan dit... Een bom, zo goed, kijk daar worden wij nu stil van. 2 miekes en 1 pik, gitaar, drum en bloed en CocoRosie is zo vergeten.

Cover By the Fruits You Shall Know the Roots
Pop / Rock

V/A

'By the Fruits You Shall Know the Roots'

Time-Lag / Eclipse

Om de zoveel jaar verschijnt er een standaardwerk in het verzamelsegment en By the Fruits is by all means straf gerief. Six Organs of Admittance, Jack Rose, Matt Valentine & EE with Chris Corsano, Dredd Foole, Fursaxa en Joshua with Kemialliset Yst�v�t samen op maar liefst 3 lp's. Het leven kan mooi zijn.

Cover Uhuru Na Umoja
Jazz / Vrije improvisatie

Frank Wirght

'Uhuru Na Umoja'

Verve /

Bam! Opnieuw in de omloop, spijtig genoeg maar op 1000 exemplaren of zoiets.. Maar kom das toch al meer dan de 100 lp's die er van bestaan. Freejazz mensen, FREEJAZZ, FREEEEEEJAAAAZZZ beste mensen. En nee, niet voor prulle piekes in debardeurkes met een pijp in de mond. Fire Music om duimen en vingers af te likken, het mag en het kan 't zijn dan ook feestdagen voor iets.

Cover The Artist Rvealed is Tralie Down
Pop / Rock

Tar Pet

'The Artist Rvealed is Tralie Down'

Galactic Zoo Disk / Eclipse

Creepy plaat, folk, geluid, te veel moonshine, niet te typeren en gelukkig maar. De verwondering blijft groot als de laatste seconden wegtikken. Dat zijn de beste platen. Josephine Foster is een rabiate fan, ik ook.

Cover L'Un Marquer Contre la Moissonneuse
Pop / Rock

Wooden Wand & The Vanishing Voice

'L'Un Marquer Contre la Moissonneuse'

3lobed /

Zoveel platen op een jaar uitbrengen die dan ook nog eens stuk voor stuk heel erg sterk zijn. Wooden Wand is een klootzakske want hij doet ons kiezen... The 3lobed release haalt het omdat o.a. Counterfeit Kingdom er op staat, een song om nooit meer te vergeten... Als de cd's Buck Dharma en The Flood niet in andere lijstjes opduiken is er iets grondig mis want die staan ook al vol met briljante muziekskes. Tja we moesten kiezen. 't Leven kan hard zijn.

Cover Mini Hollywood
Pop / Rock

The Polka Dot Sunflower Bed Orchestra

'Mini Hollywood'

Audio Bot /

Het Finse antwoord op Animal Collective dacht ik eerst maar het kan evengoed andersom. Namen en ze droppen mag dan legio zijn, liever Polka Dot eren en laten zijn wat ze zijn. Scherpe, inventieve, rammelende parels alweer voor de zwijnen.

Cover Live at the Montague Bookmill, April 2 2004
Pop / Rock

The Fool's Method

'Live at the Montague Bookmill, April 2 2004'

Spirit of Orr /

Dredd Foole is slechts sporadisch geniaal maar als het goed zit is het ook �cht goed raak. Soms met de Pelt rakkers en Thurston maar hier met The Other Method. Live en ruw zoals het hoort en je kan het nog zien ook, hoe goed die 2de april in 2004 was... DVDr schitterend idee, dank u Spirit of Orr, Dredd en The Other Method.